Ποσά σε τραπεζικό λογαριασμό της κόρης του Αντόνιο Παντσέρι, Σίλβια Παντσέρι, είχαν καταθέσει δύο ΜΚΟ (η No Peace Without Justice και η Ηuman Rights Foundation).

Ειδικότερα, ο λόγος γίνεται για εμβάσματα «μερικών χιλιάδων ευρώ», τα οποία τα τελευταία δύο χρόνια γίνονταν σχεδόν σε μηνιαία βάση. Η ιταλική εφημερίδα υπενθυμίζει ότι οι δύο ΜΚΟ εμπλέκονται στην έρευνα για το Qatargate. O Ιταλός Νικολό Φιγκά Ταλαμάνκα, επικεφαλής της No Peace Without Justice, συνελήφθη στις 9 Δεκεμβρίου με την κατηγορία του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος. Στη δεύτερη, την αμερικανική Human Rights Foundation, φέρεται να αναφέρθηκε ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι κατά τη διάρκεια ανάκρισής του.

Όπως αναφέρει η «La Repubblica», τα υψηλότερα ποσά εμβάσθηκαν από την ιταλική μη κυβερνητική οργάνωση. Η ιταλική Δικαιοσύνη, προς το παρόν, δεν έχει προχωρήσει σε αυτόνομες έρευνες: περιορίσθηκε στο να καταγράψει τις κινήσεις του λογαριασμού, πληροφορώντας τους Βέλγους εισαγγελείς.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΣΚΑΪ, που αποκάλυψε τους διαλόγους της πρώτης κατάθεσης της Εύας Καϊλή στη βελγική Δικαιοσύνη μία μέρα μετά τη σύλληψή της, η πρώην ευρωβουλευτής επιχείρησε να δικαιολογήσει τις πρώτες της κινήσεις μετά τη σύλληψη του Φραντσέσκο Τζιόρτζι, αλλά και τα τεράστια χρηματικά ποσά που βρέθηκαν στο σπίτι της και στη βαλίτσα που κρατούσε ο πατέρας της, όταν συνελήφθη.