Η ενεργειακή κρίση έχει «ρίξει» τη σκιά της, αλλάζοντας έτσι την καθημερινότητα των Ευρωπαίων.

Μάλιστα, σύμφωνα με όσα αναφέρει το Reuters, που επικαλείται σχετικά στοιχεία, οι πολίτες της Ευρώπης έχουν μειώσει την κατανάλωση ενέργειας για θέρμανση, ακολουθώντας έτσι τις κυβερνητικές εκκλήσεις για εξοικονόμηση.

Πιο αναλυτικά, όπως προκύπτει από τα στοιχεία από εκατοντάδες «έξυπνα» θερμόμετρα που εγκαταστάθηκαν σε νοικοκυριά σε όλη την ήπειρο από την εταιρεία Tado με έδρα το Μόναχο, οι πολίτες ανταποκρίθηκαν στα κυβερνητικά καλέσματα για μείωση της κατανάλωσης, παρά την πτώση της θερμοκρασίας με την έλευση του χειμώνα, υπό τον φόβο και του υψηλού κόστους.

Αξίζει να σημειωθεί πως τον χειμώνα του 2021-2022 το ποσοστό των κατοικιών με ενεργοποιημένη θέρμανση σε όλη την Ευρώπη ξεπέρασε το 90% στις 28 Νοεμβρίου.

Παράλληλα, τα προηγούμενα τρία χρόνια το όριο αυτό είχε ξεπεραστεί εβδομάδες νωρίτερα, στις 7, 12 και 5 Νοεμβρίου αντίστοιχα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Tado.

Τέλος, σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία, τα νοικοκυριά φέτος μείωσαν κατά μέσο όρο σχεδόν έναν βαθμό τη θερμοκρασία για να ζεσταθούν.