Με γλαφυρά χρώματα περιγράφει το ρεπορτάζ του MEGA το τραγικό δυστύχημα με το ελικόπτερο τους 14 νεκρούς στην πόλη Μπρόβαρι, ανατολικά του Κιέβου, αλλά και την αναφορά του Σεργκέι Λαβρόφ στον Αδόλφο Χίτλερ. 
 
Συγκεκριμένα, αναφέρεται: Το νηπιαγωγείο στα ανατολικά του Κιέβου, μοιάζει με πεδίο μάχης. Φωτιά, θάνατος και κραυγές συνθέτουν ένα σκηνικό τρόμου. Άνθρωποι τρέχουν μέσα στις φλόγες και τα συντρίμμια ουρλιάζοντας.

Λίγο μετά τις 8 το πρωί της Τετάρτης, 18 Ιανουαρίου, το ελικόπτερο Super Puma των ουκρανικών Αρχών ασφαλείας έπεσε για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία στο προάστιο του Μπρόβαρι σκορπώντας το θάνατο.



Συντρίμμια του μοιραίου ελικοπτέρου διάσπαρτα στην πυκνοκατοικημένη συνοικία 20 χιλιόμετρα από το κέντρο της ουκρανικής πρωτεύουσας.

Στο ελικόπτερο επέβαιναν 9 άτομα, ανάμεσά τους σύσσωμο το πολιτικό προσωπικό του υπουργείου Εσωτερικών της χώρας. Ο υπουργός Ντενίς Μοναστίρσκι και ο υφυπουργός Γεβγκέν Γένιν θα ανασυρθούν νεκροί από τα συντρίμμια.

Σκοτώθηκαν συνολικά 14 άνθρωποι, μεταξύ αυτών και ένα παιδί. Ο τραγικός απολογισμός θα μπορούσε να είναι πολύ μεγαλύτερος.

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας ζήτησε κατεπείγουσα έρευνα για τα αίτια του δυστυχήματος ενώ έκανε λόγο για εθνική τραγωδία. Στη θέση του Μοναστίρσκι διορίστηκε προσωρινά ο επικεφαλής της αστυνομίας της χώρας, Ίγκορ Κλιμένκο.

Την ίδια στιγμή, η Μόσχα συνεχίζει τον «ανένδοτο», δηλαδή να εξαπολύει ακραίους χαρακτηρισμούς για τις δυτικές χώρες που στηρίζουν το Κίεβο. Ο Σεργκέι Λαβρόφ δεν δίστασε να κάνει έναν αποτρόπαιο παραλληλισμό.



«Χρησιμοποιώντας την Ουκρανία, έχουν κηρύξει πόλεμο σε εμάς με τον ίδιο στόχο: “την τελική λύση” στο ρωσικό ζήτημα. Όπως ακριβώς και ο Χίτλερ ήθελε “τελική λύση” στο Εβραϊκό ζήτημα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εξωτερικών Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Πρόεδρος της Ρωσίας, ο οποίος εξακολουθεί να «πουλά» στο εντός Ρωσίας ακροατήριό του πως ο πόλεμος ενάντια στην Ουκρανία είναι πόλεμος ενάντια στο ναζισμό.

«Έχουν κάνει τον Μπαντέρα, ο οποίος συνεργάστηκε με τον Χίτλερ και σκότωνε αμάχους, εθνικό ήρωα της Ουκρανίας» δήλωσε ο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Στη Μόσχα φαίνεται να προσανατολίζονται σε νέα επιστράτευση στις αρχές της άνοιξης, προκειμένου να καλύψουν τις μεγάλες ανάγκες για στρατιώτες στο πεδίο του Ντονμπάς.