Γιατί με ξύπνησες πρωί
Γιατί με ξύπνησες πρωί Σωτήρης Ξενάκης Βασίλης Σκουρής
kim
Διεθνή

Κιμ Γιονγκ Ουν: Ζητά εκτέλεση όσων βλέπουν… πορνό

Οι μυστικές ομάδες του καθεστώτος του Κιμ Γιονγκ Ουν με την ονομασία Gruppa έχουν λάβει την εντολή να εντοπίζουν Βορειοκορεάτες που βλέπουν ξένα τηλεοπτικά προγράμματα

Νέες απειλές διά στόματος Κιμ Γιονγκ Ουν έρχονται στο προσκήνιο και αφορούν τις «ξένες επιρροές», σύμφωνα με έκθεση του Κέντρου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στη Β. Κορέα (Database Centre for North Korean Human Rights), στις οποίες, αν βρεθούν εκτεθειμένοι οι πολίτες της Βόρειας Κορέας, θα έχουν να αντιμετωπίσουν τεράστιες ποινές.

Υλικό ροζ περιεχομένου

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την «Daily Mail», που επικαλείται την έκθεση της ομάδας αυτής, η εσχάτη των ποινών θα επιβάλλεται σε όσους βρεθούν να παρακολουθούν πορνό.

Για άλλες παραβάσεις του νόμου που απαγορεύει τις «ξένες επιρροές» προβλέπονται ποινές που ξεκινούν από απόλυση από την εργασία μέχρι την αποστολή σε κέντρο «επανεκπαίδευσης».

«Αν δεις υλικό με ροζ περιεχόμενο στη Βόρεια Κορέα, είτε θα σε τιμωρήσουν με ισόβια κάθειρξη για "αλλαγή μέσω της εργασίας" είτε θα σε εκτελέσουν. Η παρακολούθηση υλικού από τη Νότια Κορέα ή τις ΗΠΑ θα οδηγήσει σε ποινή κάθειρξης δέκα ετών», αναφέρει φυγάς από τη Βόρεια Κορέα τον οποίο επικαλείται η έκθεση που δόθηκε στη δημοσιότητα.

«Εν δράσει» οι μυστικές ομάδες

Οι μυστικές ομάδες του καθεστώτος του Κιμ Γιονγκ Ουν με την ονομασία Gruppa έχουν λάβει την εντολή να εντοπίζουν Βορειοκορεάτες που βλέπουν ξένα τηλεοπτικά προγράμματα, κάνουν δυτικά κουρέματα ή συμμετέχουν ακόμα και σε παιδικά πάρτι γενεθλίων, με στόχο να προστατεύσουν την ιδεολογία του Κομμουνστικού Κόμματος της Βόρειας Κορέας.

Τέλος, στην έκθεση αναφέρεται ότι μια από τις μεθόδους που χρησιμοποιούν οι ομάδες αυτές είναι να κόβουν την ηλεκτροδότηση στα σπίτια όσων θεωρούνται ύποπτοι προκειμένου να τους εμποδίσουν να βγάλουν τα DVD ή τις βιντεοταινίες από τα μηχανήματα για να κρύψουν την ενοχή τους.

Σύμφωνα με την έκθεση, ως παραβάσεις λογίζονται η διακίνηση ναρκωτικών, το λαθρεμπόριο, η επαιτεία, η απουσία από την εργασία, η μοιχεία, η βαφή μαλλιών και η συμμετοχή σε «παρακμιακές» εκδηλώσεις, όπως τα πάρτι.

«Η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη ακόμα και από την εποχή του Κιμ Γιονγκ Ιλ. Οι έλεγχοι στα σύνορα έχουν γίνει αυστηρότεροι, έχουν μπει περισσότερα συρματοπλέγματα, ενώ έχουν δοθεί εντολές για ευθείες βολές κατά όσων επιχειρούν να περάσουν τα σύνορα», αναφέρει άλλη μαρτυρία που περιλαμβάνεται στην έκθεση.

«Πρώτα ελέγχουν πώς ντύνεσαι. Μετά τι μουσική ακούς, τι βίντεο βλέπεις, αν έχεις βάψει τα μαλλιά σου. Δεν μπορείς να κάνεις πάρτι γενεθλίων. Λένε ότι δεν πρέπει να κάνεις συγκεντρώσεις και να πίνεις αλκοόλ, γιατί όταν οι άνθρωποι είναι μεθυσμένοι, θα καταλήξουν να τραγουδήσουν τραγούδια από τη Νότια Κορέα», προσθέτει η ίδια πηγή.