Αυτοκόλλητο που έχουν κολλήσει σε αρκετές συνοικίες της Ρώμης έχει προκαλέσει ποικίλα σχόλια, καθώς δείχνει τον Αδόλφο Χίτλερ με τη φανέλα της Ρόμα.

Πιο συγκεκριμένα, άγνωστοι τοποθέτησαν αυτοκόλλητα σε στάσεις, σε πινακίδες, σε πλατείες και σε μπαλκόνια στην περιοχή μεταξύ της Piazza Vescovio και Corso Trieste καθώς και στα βορειοανατολικά προάστια Talenti, Montesacro και Tufello.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι κάποιοι αποφάσισαν να γεμίσουν την ιταλική πρωτεύουσα με τη φωτογραφία του Χίτλερ μια μόλις ημέρα πριν από τη Διεθνής Ημέρα Μνήμης Θυμάτων του Ολοκαυτώματος. Οι αρχές υποθέτουν ότι είναι έργο των οπαδών της Λάτσιο.

Ο δήμαρχος Γκουαλτιέρι σχολίασε το γεγονός μέσω Twitter γράφοντας: «Τα αυτοκόλλητα που απεικονίζουν τον Χίτλερ με την φανέλα της Ρόμα που εμφανίστηκαν στην πόλη σήμερα είναι μια πραγματική ύβρη», ενώ τόνισε πως αφαιρούνται άμεσα και έχουν ξεκινήσει έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών.

Η ιστορία θυμίζει ένα περιστατικό του 2017, όταν οι οπαδοί της Λάτσιπ χρησιμοποίησαν αντισημιτικά αυτοκόλλητα εναντίον των αντιπάλων τους στην AS Roma στο τμήμα Curva Sud του Ολυμπιακού Σταδίου της Ρώμης.

Τα αυτοκόλλητα απεικόνιζαν το θύμα του Ολοκαυτώματος την Άννα Φρανκ να φορά τη φανέλα της Ρόμα.