Το ζευγάρι, το οποίο είχε αρραβωνιαστεί πέρυσι το καλοκαίρι, αν και δεν είχαν ανακοινώσει επίσημα την ημερομηνία του γάμου τους, πριν από μερικές μέρες προχώρησαν σε δήλωση, στην οποία ανέφεραν ότι αποφάσισαν να αναβάλουν τον γάμο τους για να δώσουν προτεραιότητα στα προβλήματα υγείας του μελλοντικού συζύγου της πριγκίπισσας της Νορβηγίας.
«Όσο δεν έχω νέο νεφρό, τα σχέδια του γάμου αναβάλλονται».

SAMANOS_5

Και τώρα ο Αμερικανός σαμάνος Ντούρεκ Βέρετ θέλησε να εξηγήσει τους λόγους που τους οδήγησαν στην αναβολή μιας τόσο σημαντικής απόφασης. Μιλώντας στο νορβηγικό μέσο ενημέρωσης Bild, εξομολογήθηκε πως «όσο δεν έχω νέο νεφρό, τα σχέδια γάμου μπαίνουν σε αναμονή».

SAMANOS_4

Ο αρραβωνιαστικός της πριγκίπισσας Μάρθα Λουίζ της Νορβηγίας πιστεύει ότι για να μπορέσει να γιορτάσει τον γάμο, πρέπει να είναι σε άριστη κατάσταση, ώστε να μη χρειάζεται να ανησυχεί για τον πόνο, σε μια τόσο ξεχωριστή μέρα. «Δεν θέλω να πάω στο ιερό και να σκέφτομαι τα προβλήματα υγείας μου. Θα πρέπει να είναι η καλύτερη μέρα της ζωής μας - με ένα νέο νεφρό» είπε.

Τα προβλήματα υγείας του αρραβωνιαστικού της πριγκίπισσας της Νορβηγίας

Ο σαμάνος, ο οποίος είναι φίλος με διασημότητες όπως η ηθοποιός Γκουίνεθ Πάλτροου, αντιμετωπίζει διάφορα προβλήματα υγείας. Η υψηλή αρτηριακή πίεση είναι οικογενειακή, καθώς ο πατέρας του και ο παππούς του έχουν υποφέρει από αυτήν στο παρελθόν. Όπως είπε ο Βέρετε, στην αρχή δεν έδινε σημασία και δεν ήλεγχε την πίεσή του, με αποτέλεσμα να προκληθεί βλάβη στα νεφρά του και να πάθει καρδιακή ανακοπή, κατά την οποία, όπως ισχυρίζεται, «ήταν νεκρός για 4 λεπτά». Μετά την καρδιακή ανακοπή, οι γιατροί κατάφεραν να τον επαναφέρουν, αλλά υπέστη εγκεφαλική βλάβη, με αποτέλεσμα να περάσει δύο χρόνια σε αναπηρικό καροτσάκι και χρειάστηκε θεραπεία αιμοκάθαρσης για 8 χρόνια.

SAMANOS_2

Η περίπλοκη κατάσταση της υγείας του συντρόφου της επηρεάζει την πριγκίπισσα Μάρθα Λουίζ της Νορβηγίας, καθώς και τις τρεις κόρες της, όπως και την υπόλοιπη βασιλική οικογένεια. Τον Νοέμβριο η πριγκίπισσα παραιτήθηκε από τα βασιλικά της καθήκοντα στον νορβηγικό βασιλικό οίκο και μπορεί πλέον να αφοσιωθεί στη φροντίδα και στην υποστήριξη του μελλοντικού της συζύγου στις πιο δύσκολες στιγμές του.

Όπως επιβεβαίωσε ο ίδιος ο Βέρετ, δεν αισθάνεται μόνος του σε αυτή τη διαδικασία, καθώς έχει την αμέριστη υποστήριξη της πριγκίπισσας και των άλλων μελών της βασιλικής οικογένειας.

SAMANOS_1

Στο πλευρό του σαμάνου η βασιλική οικογένεια της Νορβηγίας

Η πριγκίπισσα Μάρθα Λουίζ και ο αρραβωνιαστικός της δεν είναι μόνο σε αυτή τη δύσκολη περίοδο της ζωής τους. Έχουν την αγάπη και την υποστήριξη του βασιλιά και της βασίλισσας της Νορβηγίας, όπως δήλωσε ο Βέρετ. «Αν και πολλοί δεν το πιστεύουν, η σχέση μου με τον βασιλιά Χάραλντ και τη βασίλισσα Σόνια είναι πολύ καλή. Με στήριξαν τις τελευταίες εβδομάδες και μήνες, κι αυτό σημαίνει πραγματικά πολλά για μένα».