Στο 90 και 1
Στο 90 και 1 Κώστας Γκόντζος Διονύσης Βερβελές
rdogan_baxtseli
Διεθνή

Εκλογές στην Τουρκία: Τριγμούς στη συμμαχία Ερντογάν - Μπαχτσελί δείχνει νέα δημοσκόπηση

Η κυβερνητική συμμαχία λαμβάνει 35,7% και της αντιπολίτευσης φτάνει μέχρι το 48,7%

Σε φουλ προεκλογικούς ρυθμούς βρίσκεται η τουρκία στον δρόμο προς τις κάλπες. Νέα δημοσκόπηση της εταιρείας ORC δείχνει ότι η κυβερνητική συμμαχία του Ταγίπ Ερντογάν με τον Ντεβλέτ Μπαχτσελί, λιώνει σαν κερί, όπως σχολιάζουν τα τουρκικά ΜΜΕ.

Με βάση τα στοιχεία της δημοσκόπησης η κυβερνητική συμμαχία λαμβάνει 35,7% και της αντιπολίτευσης φτάνει μέχρι το 48,7%, όπως μεταδίδει ο ΑΝΤ1. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ,  105 μέρες πριν τις εκλογές το κυβερνών κόμμα ΑΚΡ του Ταγίπ Ερντογάν λαμβάνει 30.2%, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης CHP 23,1%. To Καλό Κόμμα της Μεράλ Ακσενέρ 19,3%, το φιλοκουρδικό ΗDP 7,6% και το ακροδεξιό του Ντεβλέτ Μπαχτσελί μόλις 5,5%.

Πάντως για τον κυβερνητικό συνασπισμό έχει γίνει πονοκέφαλος η δολοφονία του πρώην αρχηγού των γκρίζων λύκων Σινάτ Ατές στις 30 Δεκεμβρίου καθώς αφήνονται υπόνοιες ότι υπάρχει δάκτυλος του κόμματος του Ντεβλέτ Μπαχτσελί. Πέρασε ένας μήνας και ακόμη να εξιχνιαστεί η δολοφονία κι αυτό έχει εξοργίσει τους υποστηρικτές του ακροδεξιού κόμματος. Μεταδίδεται μάλιστα ότι 16 χιλιάδες μέλη του κόμματος του Μπαχτσελί έχουν παραιτηθεί μέχρι στιγμής από το ΜΗΡ.

Εν τω μεταξύ, σε δηλώσεις του, ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί επεσήμανε, μεταξύ άλλων: «Σε αίθουσα ποιας πρεσβείας ετοιμάστηκε το κείμενο με το οποίο εκφράζεται η αντίθεση στην υποψηφιότητα του Προέδρου μας; Τόσο πολύ φοβάστε την υποψηφιότητα του Προέδρου μας;». Και επίσης: «Η υποψηφιότητα του κ. Ερντογάν είναι νόμιμη, δίκαιη, ηθική. Η διαπίστωσή μας είναι πως η «ποταπή συμμαχία» παίζει παιχνίδια που οδηγούν στο χάος
Αυτοί που νομίζουν ότι καίνε το Κοράνι στην πραγματικότητα είναι άνθρωποι της Κόλασης που καίνε τον εαυτό του. Η τυραννία των καταπιεστών δεν θα επισκιάσει τη νίκη της κυβερνητικής συμμαχίας».