Δραματική παραμένει η κατάσταση στις περιοχές της Τουρκίας που επλήγησαν από τον τρομακτικό σεισμό των 7,8 Ρίχτερ. Σωστικά συνεργεία από πολλές χώρες του πλανήτη, μεταξύ αυτών και η Ελλάδα, έχουν σπεύσει στα σημεία που ο Εγκέλαδος άφησε το τραγικό αποτύπωμά του, προκειμένου να βοηθήσουν στην διάσωση ανθρώπων από τα χαλάσματα.

Αυξάνεται ο απολογισμός των θυμάτων

Ο απολογισμός των θυμάτων του καταστροφικού σεισμού ξεπέρασε σήμερα τους 15.000 νεκρούς, την ώρα που σωστικά συνεργεία συνεχίζουν την αγωνιώδη κούρσα με τον χρόνο για να σώσουν επιζώντες με αντίξοες συνθήκες, υπό δριμύ ψύχος.

Οι ανθρώπινες ζωές που χάθηκαν εξαιτίας του σεισμού και των πολλών ισχυρών μετασεισμικών δονήσεων που τον ακολούθησαν έχουν φθάσει τις 12.391 στην Τουρκία και τις 2.992 στη Συρία, με άλλα λόγια οι νεκροί είναι 15.383 ως αυτό το στάδιο.

Μάχη με τον χρόνο

Οι διασώστες δίνουν μάχη με τον χρόνο, καθώς οι ώρες που μπορεί ένας άνθρωπος να μείνει ζωντανός χωρίς νερό, φαγητό και την απαραίτητη σωματική και ψυχική δύναμη, σιγά σιγά εκπνέουν.

Σύμφωνα με την εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» με τους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Ανθή Βούλγαρη, στα Άδανα τα σωστικά συνεργεία αναζητούν την οποιαδήποτε ελπίδα μέσα στα χαλάσματα.
Χιλιάδες κτίρια, τα περισσότερα εξ αυτών πολυώροφα, έχουν καταρρεύσει από τα ξημερώματα της Δευτέρας, και τα συνεργεία παλεύουν προκειμένου να βρουν σημάδια ζωής.

Συγκλονίζουν οι εικόνες

Στις εικόνες που έρχονται από τα σημεία που έχει πλήξει ο σεισμός ραγίζουν καρδιές.
Οι μπουλντόζες προσπαθούν να αφαιρέσουν μπάζα από σημεία που έχουν προηγηθεί αναζητήσεις ζωντανών, ενώ σε άλλα, φαίνεται πως κάτι έχουν εντοπίσει οι πυροσβέστες και προσπαθούν να δουν εάν πρόκειται για ζωντανούς ανθρώπους.
Η περιοχή έχει να αντιμετωπίσει πολλούς μετασεισμούς, οι οποίοι διαδέχονται ο ένας τον άλλο. Χθες κατά τη διάρκεια της διάσωσης της 20χρονης Αϊρίν, η γη δε σταμάτησε να τρέμει.

Σήμερα η ελληνική αποστολή θα επιχειρήσει στο Χατάι της Τουρκίας, προκειμένου να εντοπίσει σημάδια ζωής.