Το ρήγμα της Ανατολικής Ανατολίας, που τα ξημερώματα της Δευτέρας 6 Φεβρουαρίου «χτύπησε» βάναυσα, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τις ανθρώπινες και τις υλικές απώλειες, την Τουρκία, «γέννησε» νέα ρήγματα. Οι εκλογές, που επρόκειτο να γίνουν στις 14 Μαΐου, κάθε μέρα που περνά γίνεται όλο και πιο βέβαιο πως θα αναβληθούν, ενώ φαίνεται ότι οι Τούρκοι σεισμολόγοι περιμένουν σεισμό στο «διαμάντι» της χώρας, την Κωνσταντινούπολη

Οι φορείς θέλουν να προλάβουν μια παρόμοια καταστροφή, επιδιορθώνοντας ό,τι προλαβαίνουν από κτίρια. 

Το ρεπορτάζ του MEGA αναφέρει χαρακτηριστικά: «Την έντονη ανησυχία τους για το χτύπημα του Εγκέλαδου στην Κωνσταντινούπολη εκφράζουν και οι Τούρκοι σεισμολόγοι. Μάλιστα, οι εκτιμήσεις για τα Ρίχτερ που θα χτυπήσουν κάνουν λόγο για πάνω από 7 έως και 7,2.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι Τούρκοι σεισμολόγοι έχουν μιλήσει και προειδοποιήσει για έναν μεγάλο σεισμό. Από τον τελευταίο σεισμό του ’99 είχαν δώσει μια τριακονταετία για τον επόμενο μεγάλο σεισμό.

Σε αυτό το κλίμα, οι Αρχές της Κωνσταντινούπολης προσπαθούν να διορθώσουν τις παθογένειες των κτιρίων, ωστόσο κάτι τέτοιο αναμένεται να πάρει πολύ χρόνο».