Η λέξη «θαύμα» στα αραβικά αποδίδεται ως «άγια» και αυτό είναι το όνομα που δόθηκε στο μωρό που γεννήθηκε κάτω από τα συντρίμμια στη Συρία

Το ορφανό μωρό, που είναι παιδί του σεισμού, δεν συμβολίζει μόνο το θαύμα, αλλά και την καλοτυχία. Γι' αυτό, μάλιστα, άνθρωποι που ενδεχομένως έχασαν τα παιδιά τους από τον θανατηφόρο σεισμό με επίκεντρο την πόλη Νουρνταγί της Τουρκίας τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου ή δεν έχουν παιδιά και θα ήθελαν, δοκιμάζουν την τύχη τους πηγαίνοντας στο νοσοκομείο της Αφρίν, ώστε να δηλώσουν συγγενείς του νεογέννητου και να το πάρουν μαζί τους. 

Δεν είναι λίγοι, ωστόσο, οπότε η Αστυνομία έχει κάνει φρούριο το νοσοκομείο. Οι φόβοι απαγωγής δεν «ακουμπούν» απλώς στην καχυποψία, αλλά στο τεράστιο ενδιαφέρον για το παιδί, που γίνεται όλο και πιο έντονο. Μάλιστα, δεν αποφεύχθηκε και ξυλοδαρμός. 



Το νεογέννητο κοριτσάκι, ορφανό από το πρώτο λεπτό της ζωής του, αναρρώνει στη θερμοκοιτίδα, με τους γιατρούς να το έχουν σαν δικό τους παιδί. Μάλιστα, η γυναίκα του διευθυντή του νοσοκομείου το θηλάζει μαζί με τη δική της κόρη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ένοπλοι εισέβαλαν στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται η Άγια το βράδυ της Δευτέρας και ξυλοκόπησαν τον διευθυντή της κλινικής, δρ Καλίντ Άτια, ο οποίος έχει αρνηθεί κατηγορηματικά να δώσει το μωρό για υιοθεσία πριν εξαντληθεί και η τελευταία ελπίδα να μεγαλώσει με βιολογικό συγγενή της.



Ο γιατρός υποπτευόταν ότι μια νοσοκόμα ήθελε να απαγάγει το κοριτσάκι και την έδιωξε. Ύστερα από ώρες εκείνη επέστρεψε με τους ενόπλους, οι οποίοι επιτέθηκαν στον διευθυντή του νοσοκομείου «επειδή έδιωξε τη συγγενή τους», όπως είπαν.

Η Άγια ενδέχεται να φύγει από το νοσοκομείο την Τετάρτη, σύμφωνα με τον θείο του πατέρα της – ο οποίος επίσης σκοτώθηκε στον σεισμό. Όπως είπε ο Σαλέχ αλ-Μπαντράν, αυτός και η γυναίκα του θα μεγαλώσουν το μωρό όσο καλύτερα μπορούν, δεδομένων των συνθηκών…