Ισχυρός, στους 6,3 βαθμούς της Κλίμακας Ρίχτερ, ήταν ο σεισμός που σημειώθηκε στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία το απόγευμα σήμερα. Αυτόν ακολούθησε άλλος ένας, 5,8 Ρίχτερ, με τρία λεπτά διαφορά. Ο πρώτος φαίνεται ότι έγινε στις 20:04 και ο δεύτερος στις 20:07 (ώρες Τουρκίας). 



Τέτοιας εντάσεως ήταν οι δονήσεις, όπως αναφέρει το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο, όμως από το Καντιλί της Τουρκίας γίνεται λόγος για 6,4 βαθμούς σε ό,τι αφορά τον πρώτο. 



Το εστιακό βάθος ήταν ακόμα πιο μικρό σε σχέση με τον σεισμό της 6ης Φεβρουαρίου, αφού τότε, στην πόλη Νουρνταγί, υπολογίστηκε στα 18 χιλιόμετρα, ενώ τώρα, στην πόλη Σαμαντάγ, μία περιοχή που απέχει 15 χιλιόμετρα από την ούτως ή άλλως χτυπημένη Αντιόχεια και 75 από τη Λαττάκεια στη Συρία, υπολογίζεται στα 7,7 χιλιόμετρα. Πάντως, άλλες πληροφορίες θέλουν επίκεντρο να είναι το Χατάι.





Άλλη μία διαφορά, σε σχέση με τον σεισμό προ δύο εβδομάδων, είναι ότι κράτησε κατά πολύ λιγότερο η διάρκεια του πρώτου, με βάση μαρτυρίες, ήταν 10 δευτερόλεπτα.



Ακόμα κι έτσι, επικράτησε πανικός. Οι ούτως ή άλλως σεισμοπαθείς, που είναι και άστεγοι από τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου, βγήκαν από τις σκηνές τους αφού φοβήθηκαν να μην πέσουν τα δέντρα πάνω στα κεφάλια τους. Το Reuters αναφέρει πως από τον νέο σεισμό σημειώθηκαν περαιτέρω ζημιές σε κτίρια στην κεντρική Αντιόχεια. 



Ο σεισμός έγινε αισθητός φυσικά και στη Συρία, με αναφορές από τη Λαττάκεια και την Ιντλίμπ να μιλούν για μεγάλη ένταση. Μάλιστα, φέρεται να τον ένιωσαν και στον Λίβανο.