Απελπιστική είναι κατάσταση που επικρατεί στην Αντιόχεια μετά το φονικό χτύπημα του Εγκέλαδου καθώς τα νεκροταφεία έχουν γεμίσει από τα θύματα του καταστροφικού σεισμού και δεν υπάρχουν χώροι προκειμένου να ταφούν άλλες σοροί ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στα ερείπια των κτιρίων.

Όπως μεταδίδει το Euronews, οι αρχές της Αντιόχειας καλούνται να παραχωρήσουν εκτάσεις προκειμένου να προχωρήσουν οι ταφές που δεν έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τώρα. Μάλιστα στους συγκεκριμένους χώρους θάβονται σοροί που δεν έχουν διασταυρωθεί τα στοιχεία τους καθώς φτάνουν εκεί ασυνόδευτες. Προτού ολοκληρωθεί η διαδικασία της ταφής λαμβάνονται δείγματα DNA προκειμένου να γνωρίζουν οι συγγενείς των θυμάτων που έχουν ταφεί οι δικοί τους άνθρωποι.



Υπενθυμίζεται ότι η Αντιόχεια ήταν μία από τις περιοχές της Τουρκίας που υπέστησαν τεράστιο πλήγμα από τον σεισμό των 7,8 Ρίχτερ της 6ης Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, περισσότεροι από 35.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στην Τουρκία ενώ άλλοι 105.505 άνθρωποι τραυματίστηκαν από τους φονικούς σεισμούς 7,8 και 7,7 της κλίμακας Ρίχτερ.

Ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί τις επόμενες ημέρες, καθιστώντας την καταστροφή αυτή την πιο θανατηφόρα στη χώρα εδώ και έναν αιώνα. Σημειώνεται ότι περίπου 3.700 ακόμη θάνατοι καταγράφηκαν στη γειτονική Συρία.

Τα τελευταία 24ωρα κάνει τον γύρο του διαδικτύου ένα βίντεο διάρκειας 0:41 δευτερολέπτων στο οποίο απεικονίζεται η κεντρική αγορά της Αντιόχειας. Στο βίντεο φαίνεται από τη μία πλευρά η αγορά της Αντιόχειας να σφίζει από ζωή και από την άλλη φαίνονται εικόνες βιβλικής καταστροφής, καθώς όλα τα κτίρια έχουν ισοπεδωθεί και έχουν μετατραπεί σε χαλάσματα.