Μία από τις πιο συγκλονιστικές ιστορίες που σημειώθηκαν στα ερείπια στις σεισμόπληκτες περιοχές της Τουρκίας είναι αναμφισβήτητα η διάσωση του δίχρονου Aliye Dagli. Ο φονικός σεισμός των 7,8 Ρίχτερ είχε ως τραγικό απολογισμό τον θάνατο περισσότερων από 40 χιλ. ανθρώπων, ενώ οι τιτάνιες προσπάθειες των σωστικών συνεργείων κατάφεραν να δώσουν ελπίδα εκεί που το χάος είχε εξαπλωθεί.

Ο δύο ετών Aliye Dagli διασώθηκε στη Hatay της Τουρκίας ύστερα από 133 ώρες εγκλωβισμού του κάτω από τα ερείπια. Δυστυχώς, όμως, η οικογένειά του δεν τα κατάφερε.
Στην ίδια περιοχή διασώθηκαν και ακόμα δύο άνθρωποι ενάντια στα προγνωστικά, ύστερα από 117 ώρες: μια 35χρονη μητέρα, η Ozlem Yilmaz, και η 6χρονη κόρη της, Hatice. Ένα ακόμα 16χρονο αγόρι, ο Kamil Can Agas, μόλις βγήκε από το σκοτάδι ρώτησε τους διασώστες του: «Τι μέρα είναι;».

Μία από τις τυχερές, μέσα στην ατυχία τους, οικογένειες ήταν αυτή στην πόλη Nurdagi, όπου ολόκληρη η οικογένεια -η μητέρα, ο πατέρας, οι δύο κόρες και ο γιος τους- ανασύρθηκαν ζωντανοί από τα ερείπια του σπιτιού τους ύστερα από 129 ώρες.