Ο επικεφαλής της ρωσικής παραστρατιωτικής οργάνωσης Wagner εκτίμησε ότι η Μπαχμούτ, επίκεντρο των μαχών στην ανατολική Ουκρανία, δεν θα καταληφθεί από τη Μόσχα πριν από τον «Μάρτιο ή τον Απρίλιο», επισημαίνοντας ότι ο αργός ρυθμός της ρωσικής προέλασης οφείλεται στην «τερατώδη στρατιωτική γραφειοκρατία».

«Πιστεύω ότι είναι τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο. Για να καταληφθεί η Μπαχμούτ, πρέπει να κοπούν ότι οι δίοδοι ανεφοδιασμού», είπε χαρακτηριστικά ο Γεβγκένι Πριγκόζιν, σε βίντεο που αναρτήθηκε το βράδυ της Τετάρτης προς Πέμπτη στο κανάλι WarGonzo στο Telegram.

«Πιστεύω ότι θα είχαμε πάρει η Μπαχμούτ, εάν δεν υπήρχε αυτή η τερατώδης στρατιωτική γραφειοκρατία και αν δεν συναντούσαμε εμπόδια κάθε μέρα», δήλωσε ο Πριγκόζιν σε άλλο βίντεο στο κανάλι Telegram της υπηρεσίας Τύπου του.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το γεγονός ότι η Wagner δεν μπορεί πλέον να στρατολογεί κρατουμένους, για να πάνε στο μέτωπο, με αντάλλαγμα αμνηστία αποτελεί «αιμορραγία» για την οργάνωσή του.

«Σε μια δεδομένη στιγμή, ο αριθμός των μονάδων θα μειωθεί και κατά συνέπεια ο όγκος των αποστολών που θέλουμε να εκτελέσουμε», πρόσθεσε.


«Εμφύλιος» στον ρωσικό στρατό

Υπενθυμίζεται ότι η ιδιωτική οργάνωση μισθοφόρων Wagner ηγείται της επίθεσης στην Μπαχμούτ εδώ και μήνες, με τίμημα πολύ σημαντικές απώλειες.

Έχει στρατολογήσει μεγάλο αριθμό φυλακισμένων, για να πάνε να πολεμήσουν στην Ουκρανία.

Ο Πριγκόζιν ανακοίνωσε στις 9 Φεβρουαρίου ότι αυτή η στρατολόγηση είχε σταματήσει και δεν κρύβει πια ότι βρίσκεται σε σύγκρουση με τη ρωσική στρατιωτική ιεραρχία.

*Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ