Η αδελφή Λουθία, είναι διάσημη στην Ισπανία και γνωστή για την «λατρεία» που τρέφει για το ποδόσφαιρο. Μάλιστα, η 56χρονη μοναχή από την Αργεντινή, έχει δημιουργήσει μια ιδιαίτερη σχέση με την Μπαρτσελόνα και τον Λιονέλ Μέσι, από τον οποίο περιμένει, να επιστρέψει στους «μπλαουγκράνα».

Η ίδια μάλιστα έχει δηλώσει: «Αν ο Μέσι σας υποσχεθεί το Champions League, ο λόγος του είναι Ευαγγέλιο».

H αδερφή Λουθία Καράμ -όπως είναι το ονοματεπώνυμο της- ζει στο μοναστήρι της Μανρέσα, μια πόλη σε απόσταση περίπου 60 χιλιομέτρων από τη Βαρκελώνη - «ερωτεύθηκε» αμέσως την Μπαρτσελόνα, όταν πήγε για πρώτη φορά στην Καταλωνία, το 1995.

Γνωστή συγγραφέας περίπου είκοσι βιβλίων και ιδιαίτερα δραστήρια στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης μέσω του Tiktofer Show (σ.σ. 77.000 συνδρομητές και σχεδόν 200.000 ακολούθους στο Twitter), η αδελφή Λουθία, γνώρισε και ανέπτυξε μία εξαιρετική σχέση με τον Μέσι, κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων που διοργάνωσε το Ίδρυμα της Μπάρτσα, με τους παίκτες της ομάδας, να επισκέπτονται διάφορα νοσοκομεία.

«Ήξερα τον Λέο από νεαρό. Οταν είχε πρόβλημα με την εφορία, αλλά και μόλις ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από την εθνική ομάδα, με πήρε στην αγκαλιά του και με ευχαρίστησε, για την υποστήριξη μου, στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης», αφηγείται η ποδοσφαιρόφιλος μοναχή και προσθέτει: «Μου είπε ότι επρόκειτο να επιστρέψει στην εθνική Αργεντινής, όταν κανείς δεν το ήξερε. Θυμάμαι τα λόγια του: «Αισθάνομαι βαθιά Αργεντινός, η αφοσίωση και η σχέση μου με αυτήν τη φανέλα, είναι ισχυρότερη από ο,τιδήποτε άλλο».

Μάλιστα, η... θνητή μοναχή, δεν φοβάται την ύβρι, όταν μιλά για τον συμπατριώτη της, με τέτοιον θαυμασμό: «Ο Μέσι παίζει τόσο τέλεια, ώστε να... συνορεύει με το θεϊκό. Εχει επανειλημμένως, συμμετάσχει στην προώθηση του προγράμματος μας ενάντια στην παιδική φτώχεια. Είναι πολύ ταπεινός και γενναιόδωρος».


Όταν τον Αύγουστο του 2021, ανακοινώθηκε ότι η Μπαρτσελόνα, δεν θα ανανεώσει το συμβόλαιο της με τον Μέσι, η αδελφή Λουθία, δημοσίευσε ένα βίντεο στο Tiktok, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ο Μέσι δεν είναι προς πώληση, είναι μια εθνική κληρονομιά».

«Είμαι πεπεισμένη ότι ο Λέο θα επιστρέψει», υποστηρίζει η αδελφή Λουθία, η οποία από την άνοιξη, πραγματοποιεί τακτικά εκδρομές μετ 'επιστροφής μεταξύ της Βαρκελώνης και της δυτικής Ουκρανίας, προκειμένου να βοηθήσει τους πολίτες, θύματα του πολέμου. Στα νοσοκομεία του Λβιβ, κοντά στα πολωνικά σύνορα, γνώρισε αρκετά σοβαρά τραυματισμένα παιδιά.

Μάλιστα, βοήθησε καταλυτικά, ώστε ένα παιδί να θεραπευθεί στην Καταλωνία: «Οταν τον γνώρισα, του έδωσα ένα σήμα της Μπάρτσα και αμέσως, ένα δάκρυ άρχισε να τρέχει στο πρόσωπό του. Είναι εκπληκτικό πόσους κάνουν να ονειρεύονται αυτός ο σύλλογος σε όλο τον κόσμο. Προσκάλεσα αρκετές φορές τους μετανάστες στο Camp Nou, είναι πάντα μια μαγική στιγμή για αυτούς».