Προσκεκλημένος στο φετινό συνέδριο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, SNF Nostos Conference, που εστιάζει στην ψυχική υγεία, θα είναι ο Barack Obama.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ θα λάβει μέρος σε μια τετ α τετ συζήτηση με τον πρόεδρο του ιδρύματος, Ανδρέα Δρακόπουλο, σχετικά με τους τρόπους ενδυνάμωσης της δημοκρατικής κουλτούρας και τη σημασία της επένδυσης στην επόμενη γενιά ηγετών.

Όπως ανακοίνωσε το ίδρυμα Obama Foundation: «Toν Ιούνιο το πρόγραμμά μας θα κορυφωθεί με την επίσκεψη του προέδρου Obama στην Αθήνα, στην Ελλάδα, όπου θα συναντηθούν και οι 105 Obama Leaders. […] Κατά την παραμονή του στην Αθήνα, θα λάβει μέρος επίσης στο SNF Nostos Conference του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος».

Μερικά ακόμη θέματα που θα συζητηθούν στη διάρκεια του συνεδρίου είναι η μοναξιά στην εποχή της πανδημίας, οι επιπτώσεις της οπλοκατοχής στους νέους ανθρώπους, η σχέση της πίστης με την ψυχική υγεία και το μέλλον των θεραπειών ψυχικής υγείας.

Η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί 21-23 Ιουνίου στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στο πλαίσιο του SNF Nostos, το οποίο περιλαμβάνει, επίσης, συναυλίες, το SNF Dialogues και το SNF Nostos Run.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η δεύτερη φορά που ο Barack Obama επισκέπτεται το ΚΠΙΣΝ, καθώς η πρώτη ήταν το 2016, όταν είχε παραθέσει μια συγκινητική και αξιομνημόνευτη ομιλία.