Η κατάρρευση της SVB, όπως προέκυψε το Σάββατο, κατέστη ξεκάθαρο ότι φεύγει από τα σύνορα της Καλιφόρνια και απλώνεται σε όλες τις ΗΠΑ, τη Βρετανία και το Ισραήλ. 

Το ρεπορτάζ του Mega αναφέρει ότι υπάρχει ανησυχία σε ό,τι αφορά και τη Βρετανία και το Ισραήλ. 

«Τι εμποδίζει να υπάρξουν μαζικές αναλήψεις και σε άλλες τράπεζες την άλλη εβδομάδα; Δεν είναι σαφές. Είναι μια σημαντική στιγμή», λέει σε ρεπορτάζ του το CNN, ενώ το ABC μεταδίδει: «Ο Λευκός Οίκος επιμένει πως το τραπεζικό σύστημα είναι πιο ασφαλές και ισχυρό από ότι ήταν στην οικονομική κρίση του 2008. Αλλά ανώτατοι αξιωματούχοι μαάς λένε πως παρακολουθούν στενά την κατάρρευση της Silicon Valley Bank για πιθανές επιδράσεις στον φορολογικό τομέα».

«Λοιπόν, νομίζω ότι το πρώτο πράγμα που πρέπει να πω είναι ότι ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας κατέστησε πολύ σαφές ότι δεν υπάρχει συστημικός κίνδυνος για το χρηματοπιστωτικό μας σύστημα. Επομένως, οι άνθρωποι θα πρέπει να καθησυχάζονται σε αυτήν τη βάση», τόνισε ο ΥΠΟΙΚ της Βρετανίας, Τζέρεμι Χαντ.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, τόνισε: «Παρακολουθώ στενά την πτώση της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας SVB, η οποία προκαλεί βαθιά κρίση στον κόσμο της υψηλής τεχνολογίας».