Στην Πολωνία, σε μια «μυστική αποστολή», όπως τη χαρακτηρίζει η «The Sun», μετέβη ο πρίγκιπας Ουίλιαμ ώστε να ευχαριστήσει τα πολωνικά και βρετανικά στρατεύματα που αμύνονται κατά του Βλαντιμίρ Πούτιν και του πολέμου που έχει εξαπολύσει στην Ουκρανία.

 Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ πραγματοποίησε ένα μυστικό ταξίδι σε μια ασφαλή στρατιωτική βάση κοντά στο Rzeszow της Πολωνίας, η οποία αποτελεί το τελευταίο σύνορο πριν από την Ουκρανία. Η βάση φιλοξενεί 75 Βρετανούς που εργάζονται με Πολωνούς και Αμερικανούς συμμάχους τους, μόλις 50 μίλια από τα ουκρανικά σύνορα.

 Βασιλικές πηγές λένε ότι η σημερινή επίσκεψη ήταν μια «προσωπική αποστολή» για να χαιρετίσει τους στρατιώτες τόσο από τη Βρετανία όσο και από την Πολωνία στις προσπάθειές τους κατά του Ρώσου προέδρου.

 Ο πρίγκιπας της Ουαλίας είπε στους στρατιώτες ότι «όλοι στην πατρίδα σας υποστηρίζουν απόλυτα» αφού ταξίδεψε εν μέσω τεράστιων μέτρων ασφαλείας στην Πολωνία. Όπως αναφέρει η «The Sun», οι «γενναίοι Βρετανοί σχηματίζουν μια πρώτη γραμμή άμυνας ενάντια στην επιθετικότητα του Πούτιν στην ανατολική πλευρά του ΝΑΤΟ».


 Πήγε επίσης, να δει το υψηλής τεχνολογίας σύστημα πυραυλικής άμυνας «Sky Sabre» της Βρετανίας που έχει αναπτυχθεί κοντά στα σύνορα κατά τη διάρκεια του μυστικού ταξιδιού του, το οποίο διεξήχθη υπό τεράστιες συνθήκες ασφαλείας και μυστικότητας.

 Τον υποδέχθηκε ο υπουργός Άμυνας Mariusz Blaszczak και μίλησε σε πολωνικά στρατεύματα πριν ευχαριστήσει τους Βρετανούς από το «Βασιλικό Σύνταγμα Πυροβολικού».

 Το «ευχαριστώ» του πρίγκιπα Ουίλιαμ στους στρατιώτες

 Ο Ουίλιαμ απευθύνθηκε στα στρατεύματα λέγοντας: «Ξέρω πόσο απασχολημένοι είστε όλοι σας. Σας ευχαριστώ που με φιλοξενήσατε σήμερα, απλά ήθελα να έρθω εδώ αυτοπροσώπως για να σας ευχαριστήσω για όλα όσα κάνετε, κρατώντας τους πάντες ασφαλείς εδώ έξω και παρακολουθώντας τι συμβαίνει. Οπότε ένα μεγάλο ευχαριστώ για ό,τι κάνετε καθημερινά.

 Ανυπομονώ να ξεκουραστείτε όταν γυρίσετε σπίτι αλλά κάνετε πολύ καλή δουλειά εδώ έξω. Η υπεράσπιση των ελευθεριών μας είναι πολύ σημαντική και όλοι στην πατρίδα σας υποστηρίζουν απόλυτα.

 Και όλα όσα κάνετε με τους Πολωνούς ομολόγους μας για την παροχή ασφάλειας είναι πραγματικά σημαντικά, οπότε σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας, χάρηκα που σας γνώρισα όλους και καλή τύχη».

 Εκπρόσωπος του παλατιού του Κένσινγκτον δήλωσε: «Ο πρίγκιπας της Ουαλίας ήταν πολύ πρόθυμος να ταξιδέψει στην Πολωνία για να ευχαριστήσει τα βρετανικά και πολωνικά στρατεύματα».

 Η επίσκεψη του Ουίλιαμ έρχεται λίγο μετά την επίσκεψη του Κινέζου προέδρου Σι στη Μόσχα για να συναντήσει τον Ρώσο ομόλογό του.