Απαγορεύτηκε σε ένα ζευγάρι στη Γαλλία να δώσει στο νεογέννητο το μωρό του το όνομα «Άδης» από τον εισαγγελέα του Σεν Μαλό.

Ειδικότερα, η Κριστίνα Ντεσγκρές και ο Ροντρίγκο Βελάσκες που ζουν στο Σεν Μαλό, στη Βρετάνη της Γαλλίας, έγιναν γονείς τον περασμένο Σεπτέμβριο και αποφάσισαν να δώσουν στο παιδί τους το όνομα «Άδης», εμπνευσμένοι από την ελληνική μυθολογία και τον Θεό του Κάτω Κόσμου.

Μάλιστα, ρώτησαν φίλους και συγγενείς για αυτή την επιλογή, με αρκετούς να συμφωνούν, ενώ όπως λένε οι ίδιοι, κανείς δεν έκανε οποιαδήποτε αρνητικό σχόλιο για το γεγονός ότι το όνομα παραπέμπει στο βασίλειο των νεκρών.

Ωστόσο, σύμφωνα με τη dailymail.co.uk, ο εισαγγελέας του Σεν Μαλό είχε άλλη άποψη.

Θεώρησε πως το παιδί θα δεχτεί bullying, αν λάβει αυτό το όνομα και έτσι το απέρριψε.


«Το όνομα "Άδης" ακούγεται ωραίο»

«Επιλέξαμε αυτό το όνομα, επειδή νομίζαμε ότι ήταν όμορφο. Το όνομα "Άδης Βελάσκες Ντεσγκρές" ακούγεται ωραίο», είπε η μητέρα του αγοριού στην τοπική εφημερίδα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τόσο στη Γαλλία, όσο και σε άλλες δυτικές χώρες, οι Αρχές έχουν το δικαίωμα να παρέμβουν στο όνομα που θα πάρει ένα παιδί, αν θεωρούν πως δεν είναι προς το συμφέρον του.

Πάντως, το ζευγάρι είναι αποφασισμένο να δώσει αγώνα για το όνομα του μωρού και προσέλαβε δικηγόρο.

Μάλιστα, έχουν ήδη εντοπίσει άλλους γονείς που έχουν ονομάσει το παιδί τους «Άδη», των οποίων η επιλογή του ονόματος έγινε αποδεκτή χωρίς πρόβλημα.

Μάλιστα, επικοινώνησαν και με τους γονείς των άλλων παιδιών που ονομάζονταν Άδης, για να αποδείξουν ότι τα παιδιά δεν υπέστησαν bullying για το ασυνήθιστο όνομά τους.