Αφού πέρασε η μεταρρύθμιση για το συνταξιοδοτικό και δεν πέρασε, και μάλιστα δις, η πρόταση μομφής κατά του Εμανουέλ Μακρόν, οι Γάλλοι διαδηλώνουν στο δρόμο, σε διάφορες περιοχές της χώρας, και οι συνέπειες είναι άγνωστες. Ήδη, έχουν περάσει εννιά μέρες απεργίας και διαδηλώσεων και την Τρίτη, 28 Μαρτίου, έπεται η δέκατη, μια και τα συνδικάτα απηύθυναν το σχετικό προσκλητήριο. 



«Καθώς η κυβέρνηση προσπαθεί να γυρίσει σελίδα, αυτό το κοινωνικό και συνδικαλιστικό κίνημα, βιώσιμο και υπεύθυνο, επιβεβαιώνει την αποφασιστικότητα του κόσμου της εργασίας και της νεολαίας να επιτύχουν την απόσυρση της μεταρρύθμισης», τόνισαν στο τέλος της ένατης ημέρας κινητοποιήσεων στη χώρα.

Στο Παρίσι, όπου το CGT ανακοίνωσε τη συμμετοχή 800.000 διαδηλωτών και το υπουργείο 119.000, βίαια επεισόδια ξέσπασαν στην κεφαλή της πορείας. Πέτρες, μπουκάλια και πυροτεχνήματα εκτοξεύθηκαν εναντίον της Αστυνομίας, σε βιτρίνες και στέγαστρα σε στάσεις λεωφορείων, ενώ κάηκαν κάδοι απορριμμάτων. Η ζωή ανθρώπων απειλήθηκε με την πορεία που άρχισε μετά το μεσημέρι. Σε μία περίπτωση, αστυνομικοί σώζουν συνάδελφό τους από τον κόσμο.



Στο Μπορντό κάηκε η πύλη του δημαρχείου, με τους πυροσβέστες να σπεύδουν να περιορίσουν τη φωτιά. Ο δήμαρχος Πιέρ Ιρμίκ, φτάνοντας στο κτίριο, δήλωσε «σοκαρισμένος». «Το δικαίωμα στη διαδήλωση είναι συνταγματικό, η λεηλασία δεν είναι» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στη Λοριάν της Βρετάνης οι διαδηλωτές έκαψαν ένα αστυνομικό τμήμα.

Η απεργία των εργαζομένων στην αποκομιδή των σκουπιδιών στο Παρίσι έχει επίσης γίνει μάστιγα. Η πόλη έχει χιλιάδες τόνους σκουπιδιών στους δρόμους, με την κριτική να στρέφεται και κατά της δημάρχου Αν Ινταλγκό για τα μέτρα που δεν έχει πάρει για να δοθεί λύση.