Μία φωτογραφία με τον Ντόναλντ Τραμπ να κρατά το ρόπαλο του μπέιζμπολ και να απειλεί τον Άλβιν Μπραγκ, εισαγγελέα του Μανχάταν, θα ήταν ας πούμε ένα προϊόν τρολ εφόσον το έκανε κάποιος οπαδός του που θα τη δημοσίευε. Αν το κάνει ο ίδιος ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ είναι κάπως φρικιαστικό. 

Κι όμως, αυτό έγινε. Ο Τραμπ ανέβασε τη φωτογραφία στον δικό του λογαριασμό, ουσιαστικά απειλώντας τον Μπραγκ να καθίσει ήσυχος και να μην απαγγείλει κατηγορία για την υπόθεση με την πρώην πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς

Στη συνέχεια προχώρησε και σε άλλες αναρτήσεις. Λίγο μετά τη 1 τα ξημερώματα διερωτήθηκε: «Τι είδους άτομο μπορεί να κατηγορήσει ένα άλλο άτομο, στην προκειμένη περίπτωση έναν πρώην πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, που πήρε περισσότερες ψήφους από οποιονδήποτε εν ενεργεία πρόεδρο στην ιστορία, και κορυφαίο υποψήφιο (με διαφορά!) για την υποψηφιότητα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, για έγκλημα, όταν είναι γνωστό απ' όλους ότι ΚΑΝΕΝΑ έγκλημα δεν έχει διαπραχθεί, και επίσης είναι γνωστό ότι ο ενδεχόμενος θάνατος και η καταστροφή σε μια τέτοια ψευδή κατηγορία θα μπορούσαν να είναι καταστροφικές για τη χώρα μας; Γιατί και ποιος θα έκανε κάτι τέτοιο; Μόνο ένας εκφυλισμένος ψυχοπαθής που πραγματικά μισεί τις ΗΠΑ», σχολίασε.



Η δημοσίευση της εικόνας με το ρόπαλο του μπέιζμπολ προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στους χρήστες. Ο νομικός αναλυτής του CNN, Νορμ Άισεν, έγραψε στο Twitter ότι «το να απειλείς έναν εισαγγελέα είναι έγκλημα στη Νέα Υόρκη. Στην πραγματικότητα, πολλαπλά εγκλήματα».


Ο καθηγητής Νομικής του πανεπιστημίου Τζορτζ Ουάσινγκτον Τζόναθαν Τέρλι, ο οποίος κατέθεσε υπέρ της υπεράσπισης του Τραμπ κατά την πρώτη του παραπομπή για πίεση στην Ουκρανία να ερευνήσει την οικογένεια Μπάιντεν, έχει επανειλημμένα προσπαθήσει να προειδοποιήσει τον πρώην πρόεδρο για τις απειλητικές αναρτήσεις.


Άλλοι χαρακτήρισαν τον Τραμπ «έναν βίαιο, παθολογικό εγκληματία» που είναι «επικίνδυνος, ανενόχλητος και ελεύθερος να υποκινήσει τη βία στην Αμερική».