Ο πρίγκιπας Χάρι έφτασε στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου, καθώς ξεκινούν οι νομικές διαδικασίες για μια υπόθεση τηλεφωνικών υποκλοπών και απορρήτου, στην οποία εμπλέκονται οι Associated Newspapers, εκδότρια εταιρεία της γνωστής βρετανικής εφημερίδας The Daily Mail.

Συγκεκριμένα, τόσο ο Χάρι, όσο και αρκετοί ακόμα μηνυτές, κατηγορούν την Daily Mail ότι υπέκλεψε τις συνομιλίες τους για τα άρθρα της.

Η Associated Newspapers αρνείται τους ισχυρισμούς και μια προκαταρκτική ακρόαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου που ξεκινά σήμερα 27/3, θα εξετάσει τα νομικά επιχειρήματα των δύο πλευρών και ένας δικαστής θα αποφασίσει εάν θα προχωρήσει περαιτέρω η υπόθεση.

Εκτός του πρίγκιπα Χάρι, την αγωγή έχουν καταθέσει πολλές ακόμη διασημότητες, όπως οι ηθοποιοί Ελίζαμπεθ Χάρλεϊ και Σάντι Φροστ, ο Σερ Έλτον Τζον και ο σύζυγός του, ο σκηνοθέτης Ντέιβιντ Φέρνις και η βαρόνη Ντορίν Λόρενς.

Οι μηνυτές ισχυρίζονται ότι έχουν πέσει θύματα «απεχθούς εγκληματικής δραστηριότητας» και «μεγάλων παραβιάσεων της ιδιωτικής ζωής» τους από την Associated Newspapers Limited και ανακοίνωσαν τον Οκτώβριο ότι ασκούν αξιώσεις για κατάχρηση προσωπικών πληροφοριών κατά της εταιρείας ANL, επίσης εκδότη του The Mail On Sunday και του MailOnline.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς, οι παράνομες πράξεις περιελάμβαναν την πρόσληψη ιδιωτικών ερευνητών, για να τοποθετήσουν κρυφά συσκευές ακρόασης μέσα σε αυτοκίνητα και σπίτια, την καταγραφή ιδιωτικών τηλεφωνικών συνομιλιών, την πρόσβαση σε τραπεζικούς λογαριασμούς με παράνομα μέσα και την πληρωμή αστυνομικών για εμπιστευτικές πληροφορίες.

Ο εκδότης έχει περιγράψει τις κατηγορίες ως «παράλογες συκοφαντίες» και μια «προσχεδιασμένη και ενορχηστρωμένη προσπάθεια για να συρθούν οι τίτλοι της Mail στο σκάνδαλο των υποκλοπών».

Ένας εκπρόσωπος της ANL επισήμανε ότι οι ισχυρισμοί ήταν «αβάσιμοι και άκρως δυσφημιστικοί, καθώς δεν βασίζονται σε αξιόπιστα στοιχεία».

Η τετραήμερη ακρόαση στο Ανώτατο Βασιλικό Δικαστήριο στο κέντρο του Λονδίνου πρόκειται να εξετάσει, μεταξύ άλλων, την πρόταση της ANL για απόρριψη των αξιώσεων χωρίς δίκη.