Δικαίωση για τον Πρίγκιπα Χάρι από δικαστήριο της Βρετανίας, κατά της Daily Mail και της Daily Mirror, αφού η δικαιοσύνη έκρινε πως δημοσιογράφοι υπέκλεπταν συστηματικά το τηλέφωνο του, ώστε να βγάζουν παράνομα ειδήσεις στα πρωτοσέλιδα τους.

Επιπλέον το δικαστήριο έκρινε πως οι διευθυντές των εφημερίδων γνώριζαν για τις υποκλοπές κι «έκαναν τα στραβά μάτια» προκειμένου να έχουν αποκλειστικές πληροφορίες για την προσωπική του ζωή. Ο δικηγόρος του Χάρι διάβασε την ανακοίνωση του.

Πρίγκιπας Χάρι: Το πρώτο μέλος της βασιλικής οικογενείας που καταθέτει σε δικαστήριο εδώ και 130 χρόνια


Ο δικηγόρος του πρίγκιπα Χάρι σχολίασε: «Η σημερινή απόφαση με δικαιώνει και με επιβεβαιώνει. Μου έχουν πει πως το να σκοτώνεις δράκους μπορεί να σε κάψει. Αλλά μετά τη σημερινή νίκη… και με βάση την σημασία που έχει για έναν ελεύθερο και ειλικρινή Τύπο, αυτό είναι ένα τίμημα που αξίζει να πληρώσω».

Η δίκη κράτησε επτά εβδομάδες. Και ο Χάρι έγινε το πρώτο μέλος της βασιλικής οικογενείας που καταθέτει σε δικαστήριο εδώ και 130 χρόνια.

Ο Πιρς Μόργκαν… πρώην εκδότης της Daily Mirror αρνείται πως είχε γνώση για υποκλοπές στο τηλέφωνο του Χάρι.

«Θέλω να πω… όπως έχω πει επανειλημμένα εδώ και πολλά χρόνια, πως ποτέ δεν έχω χακάρει κανένα τηλέφωνο και δεν έχω πει σε κανέναν άλλο να χακάρει κάποιο τηλέφωνο. Κανείς δεν προσκόμισε κανένα πραγματικό στοιχείο που να αποδεικνύει ότι το έκανα», δήλωσε ο Πιρς Μόργκαν.

Η υπόθεση στην Βρετανία έχει πάρει ακόμα και πολιτική διάσταση. Την απόφαση σχολίασε μέχρι και ο πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ. «Πιστεύω προφανώς στην ελευθερία του Τύπου και σε έναν δίκαιο Τύπο. Αλλά όλοι πρέπει να λειτουργούν εντός του νόμου. Αυτό θα περίμενε κανείς. Και αυτό ακριβώς ήταν περήφανη αυτή η χώρα να στηρίζει».

Σύμφωνα με την απόφαση, ο πρίγκιπας Χάρι θα λάβει από τις δυο εφημερίδες αποζημίωση 180 χιλιάδων δολαρίων.