Την απόλυτη τραγωδία, του θανάτου του 16 μηνών μωρού τους, ονόματι Αϊζάια Τζόνσον, διαβιοί οικογένεια στο Λαφαγέτ των ΗΠΑ. Πολλαπλασιάζεται, δε, με το γεγονός ότι ο 5χρονος αδελφός του ήταν εκείνος που πάτησε τη σκανδάλη μέσα στο διαμέρισμα της οικογένειας αργά το βράδυ της Τρίτης στις ΗΠΑ, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία. Αυτό συνέβη λίγες μέρες μετά το μακελειό σε σχολείο του Νάσβιλ

Ο υπαστυνόμος Ματ Γκαρντ της αστυνομίας του Λαφαγέτ δήλωσε ότι κάποιος έξω από το διαμέρισμα κάλεσε την Άμεση Δράση μετά τους πυροβολισμούς, για να αναφέρει ότι ένα παιδί δεν ανέπνεε.



Το CBS αναφέρει ότι ο υπαστυνόμος δήλωσε στην εφημερίδα «Journal & Courier» πως «υπήρχαν ένας ενήλικος και δύο παιδιά μέσα στο διαμέρισμα».

Η νεκροψία προγραμματίστηκε για την Τετάρτη, προκειμένου να προσδιοριστούν τα ακριβή αίτια του θανάτου του παιδιού. Μέχρι την Τετάρτη δεν είχαν γίνει συλλήψεις και η υπόθεση παραμένει υπό διερεύνηση, σύμφωνα με την αστυνομία.

Σύμφωνα με στοιχεία που ανέλυσε η οργάνωση υπεράσπισης Everytown for Gun Safety, μέχρι στιγμής φέτος έχουν σημειωθεί τουλάχιστον 63 ακούσιοι πυροβολισμοί από παιδιά στις ΗΠΑ, με συνέπεια 25 θανάτους και 39 τραυματισμούς.

Πέρυσι υπήρξαν τουλάχιστον 353 ακούσιοι πυροβολισμοί από παιδιά σε εθνικό επίπεδο, με τραγικό αποτέλεσμα 156 θανάτους και 212 τραυματισμούς, ανέφερε η ομάδα.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στις ΗΠΑ κυκλοφορούν κάπου 400 εκατομμύρια όπλα, στα οποία αποδόθηκαν το 2020 πάνω από 45.000 θάνατοι συνολικά -ανθρωποκτονίες, δυστυχήματα και αυτοκτονίες- σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα δεδομένα των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC).

Για πρώτη φορά φέτος τα όπλα είναι η κυριότερη αιτία της θνησιμότητας των νέων, ηλικίας μεταξύ 1 και 19 ετών, με 4.368 θανάτους, μπροστά από τα τροχαία και την υπερβολική δόση ουσιών, κατά τους αριθμούς των CDC, οι οποίοι δεν συμπεριλαμβάνουν το παιδί στη Λαφαγέτ.