Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην Γαλλία, τόσο στην πολιτική σκηνή όσο και στην κοινωνία, η τολμηρή φωτογράφηση στο Playboy της υπουργού Κοινωνικών Υποθέσεων, Μαρλέν Σιαπά.

Ο Μακρόν καλείται να απολογηθεί τώρα και για τη φωτογράφηση της υπουργού του, καθώς η αντιπολίτευση μιλά για ασέβεια, ενώ η κοινή γνώμη για κακό timing, αφού οι Γάλλοι βρίσκονται στους δρόμους διεκδικώντας καλύτερους μισθούς και συντάξεις.

Ειδικότερα, η 40χρονη υπουργός θα εμφανιστεί σε εξώφυλλο του Playboy, του γνωστού περιοδικού που είναι γνωστό για τις τολμηρές και ημίγυμνες φωτογραφίες γνωστών προσώπων και μοντέλων. Η είδηση αυτή έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στη χώρα.

 Η φωτογράφηση της Μαρλέν Σιαπά θα περιλαμβάνει και μια συνέντευξη 12 σελίδων, στην οποία μιλά για την ελευθερία των γυναικών, τον φεμινισμό, την πολιτική και τη λογοτεχνία, σύμφωνα με πηγές.

 Η κίνηση αυτή θεωρήθηκε άκρως προκλητική, καθώς στη Γαλλία επικρατεί κοινωνικός αναβρασμός, λόγω των μαζικών κινητοποιήσεων κατά της κυβέρνησης του Εμανουέλ Μακρόν και της μεταρρύθμισης για την αύξηση του ορίου ηλικίας στο συνταξιοδοτικό.

 Η αντιπολίτευση εξαπέλυσε «πυρά» κατά της Σιαπά: «Πού είναι ο σεβασμός στους Γάλλους πολίτες; Άνθρωποι που θα πρέπει να δουλέψουν για δύο χρόνια ακόμη, που διαδηλώνουν, που χάνουν μέρες μισθού, που δεν προλαβαίνουν να φάνε λόγω του πληθωρισμού. Το γυναικείο σώμα πρέπει να εκτίθεται οπουδήποτε, δεν έχω πρόβλημα με αυτό, αλλά υπάρχει ένα κοινωνικό πλαίσιο», δήλωσε ενδεικτικά η βουλευτής των Πρασίνων Σαντρίν Ρουσό.

 Η απάντηση της Μαρλέν Σιαπά, μητέρας δύο παιδιών, δεν άργησε να έρθει. Μέσω ανάρτησής της στο Twitter δήλωσε για τους επικριτές της:

 «Υπερασπίζοντας το δικαίωμα των γυναικών να κάνουν ό,τι θέλουν με το σώμα τους: παντού και πάντα. Στη Γαλλία οι γυναίκες είναι ελεύθερες. Είτε ενοχλεί τους οπισθοδρομικούς και τους υποκριτές είτε όχι».