Μετά τις αποφυλακίσεις των Αντόνιο Παντσέρι και Μαρκ Ταραμπέλα, ο Σβεν Μαρί, δικηγόρος της Εύας Καϊλή, μίλησε στο Euronews, επιμένοντας στην αθωότητά της και λέγοντας ότι μαζί με τον Έλληνα δικηγόρο της, Μιχάλη Δημητρακόπουλο, θα ζητήσουν την αποφυλάκισή της χωρίς περιορισμούς.

«Η κυρία Καϊλή έχει ανακριθεί εδώ και δύο εβδομάδες για παραπάνω από 15 ώρες. Η κυρία Καϊλή απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις και σε όλες τις κατηγορίες των ανακριτών», αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο Σβεν Μαρί. Ο δικηγόρος της επανέλαβε πως η Εύα Καϊλή παραμένει στη φυλακή γιατί αποτελεί τρόπαιο για τη βελγική δικαιοσύνη. «Περιπτώσεις όπως της κ. Καϊλή θεωρούνται τρόπαιο ή σύμβολο, όπως στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου όπου ένας ποδοσφαιριστής σηκώνει το Κύπελλο».

«Μου κάνει εντύπωση που ένας δολοφόνος που σκοτώνει κάποιον με έξι σφαίρες στο κεφάλι, αποφυλακίζεται ύστερα από τέσσερις μήνες ενώ η κ. Καϊλή, μετά από τέσσερις μήνες, δεν έχει αποφυλακιστεί» τονίζει.

Τη Μεγάλη Πέμπτη κρίνεται αν θα αποφυλακιστεί

Τη Μεγάλη Πέμπτη θα εξεταστεί το νέο αίτημα αποφυλάκισης της Εύας Καϊλή, δηλώνοντας ότι δεν πρόκειται να ομολογήσει αδικήματα που δεν έχει διαπράξει. «Ποτέ δεν πρόκειται να ομολογήσω αδικήματα που δεν έχω διαπράξει, ακόμα και αν με κάνουν κομμάτια» δήλωσε στον ΑΝΤ1, λίγες ημέρες πριν την επόμενη ακρόαση της από τις Βέλγικες Αρχές και μετά την απόφαση να αποφυλακιστεί ο συγκατηγορούμενος και θεωρούμενος «εγκέφαλος» του Qatar Gate, Πιερ Αντόνιο Παντσέρι, επισημαίνοντας πως αισθάνεται φανερά αδικημένη.

«Στο ερχόμενο δικαστικό συμβούλιο θα δώσουμε μάχη για να αποδείξουμε την αναξιοπιστία του Παντσέρι. Θα έχουμε ισχυρά νεότερα στοιχεία που θα επιβεβαιώνουν ότι η Εύα Καϊλή είναι αθώα. Η ίδια αν και ψυχολογικά φορτισμένη, επιμένει κατηγορηματικά στην αθωότητα της» αναφέρει ο συνήγορός της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, τονίζοντας πως «αισθάνεται ένα αίσθημα αδικίας βλέποντας τους πρωταγωνιστές να είναι ελεύθεροι, να είναι στο σπίτι τους και η Εύα Καϊλή που δίνει μάχη για την αθωότητα της να είναι μέσα. Είναι μια προκλητική αντινομία την οποία διακρίνουμε στο ποινικό βελγικό σύστημα».