Την αποφυλάκιση της Εύας Καϊλή με κατ' οίκον περιορισμό και βραχιολάκι διέταξε ο ανακριτής Μισέλ Κλεζ, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο δικηγόρος της, Σβεν Μαρί, ύστερα από τέσσερις μήνες προφυλάκισης για το σκάνδαλο Qatargate, τελευταία από τους κατηγορούμενους. Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής αποφυλακίζεται αύριο Μ. Πέμπτη ή το αργότερο τη Μ. Παρασκευή.



Δημητρακόπουλος: Η Καϊλή αποφυλακίζεται με το κεφάλι ψηλά

Σχολιάζοντας την απόφαση της βελγικής Δικαιοσύνης για την αποφυλάκιση της Εύας Καϊλή, ο συνήγορός της Μιχάλης Δημητρακόπουλος δήλωσε:

«Η Εύα Καϊλή αποφυλακίζεται με το κεφάλι ψηλά και με αξιοπρέπεια. Δεν ομολόγησε εγκλήματα που δεν έχει διαπράξει, θα παλέψει για την αθωότητά της μέχρι τέλους».

Σε δήλωσή του στον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA ο κ. Δημητρακόπουλος έκανε επίσης γνωστό ότι η Εύα Καϊλή θα μένει σε άλλο σπίτι, ξεχωριστά από τον σύντροφό της, Φραντσέσκο Τζιόρτζι.


Σβεν Μαρί: Η απόφαση είναι λογική και δεν μπορεί να αμφισβητηθεί

«Σας επιβεβαιώνω ότι η κυρία Εύα Kαϊλή ύστερα από πρωτοβουλία του ανακριτή τίθεται σε κατ' οίκον περιορισμό με ηλεκτρονικό βραχιολάκι. Δεν θα κάνω κάποιο σχόλιο για την απόφαση, εκτός από το να πω ότι μου φαίνεται λογική και ότι δεν μπορεί να αμφισβητηθεί», είπε ο συνήγορός της Σβεν Μαρί στους δημοσιογράφους στο Βέλγιο.