Ο γαλλικός οίκος υψηλής ραπτικής Saint Laurent ίδρυσε εταιρεία παραγωγής κινηματογραφικών ταινιών, την Saint Laurent Productions, η οποία θα κάνει την πρώτη παρουσίασή της στο φεστιβάλ των Καννών, στο επίσημο διαγωνιστικό τμήμα, με την ταινία “Strange Way of life” του Πέδρο Αλμοδόβαρ, σύμφωνα με ανακοίνωση.

Ο δημιουργικός διευθυντής της Saint Laurent Άντονι Βακαρέλο δήλωσε ότι «θέλω να συνεργαστώ με όλα τα μεγάλα ταλέντα του κινηματογράφου που με ενέπνευσαν στην πορεία των χρόνων και να τους προσφέρω έναν χώρο», δήλωσε ο δημιουργικός διευθυντής της Saint Laurent Άντονι Βακαρέλο, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Ο οίκος μόδας, που ανήκει στον όμιλο Kering, λέει πως είναι ο πρώτος που περιλαμβάνει στην παραγωγή ταινιών στις δραστηριότητές του.

Η Saint Laurent Productions θα συμμετάσχει στο επίσημο διαγωνιστικό πρόγραμμα του 76ου Φεστιβάλ των Καννών, που θα διεξαχθεί από τις 16 έως τις 27 Μαΐου, με το “Strange Way of life” του Πέδρο Αλμοδόβαρ, με τον Ίθαν Χοκ και το Πέδρο Πασκάλ, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση που επιβεβαιώνει την πληροφορία η οποία είχε δημοσιευθεί στον ειδικό ιστότοπο Women’s Wear Daily (WWD).

Ο Ντέιβιντ Κρόνεμπεργκ και ο Πάολο Σορεντίνο είναι μεταξύ των κινηματογραφιστών που περιλαμβάνονται σε άλλα σχέδια της Saint Laurent Productions.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP