Ρωσικό μαχητικό έριξε, από λάθος όπως σημειώνει το Κρεμλίνο, βόμβα σε ρωσικά εδάφη και συγκεκριμένα στο Μπέλγκοροντ με τις τοπικές αρχές να κάνουν λόγο για τρεις τραυματίες και σοβαρές υλικές ζημιές.

Την ίδια στιγμή μία ημέρα μετά την επίσκεψή του στο Κίεβο, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ έκανε από την Γερμανία νέα έκκληση για επιτάχυνση της αποστολής αρμάτων μάχης στην Ουκρανία.

Μια τεράστια έκρηξη συγκλονίζει το κέντρο της πόλης Μπέλγκοροντ κοντά στα σύνορα της Ρωσίας με την Ουκρανία. Το ωστικό κύμα είναι τόσο ισχυρό ώστε σηκώνει ένα αυτοκίνητο και το προσγειώνει στη στέγη εμπορικού καταστήματος.

Τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν σύμφωνα με τις ρωσικές αρχές. Από την έκρηξη προκλήθηκε κρατήρας διαμέτρου 20 μέτρων.

Σε ανακοίνωση του το ρωσικό υπουργείο Άμυνας αναφέρει πως, ρωσικό στρατιωτικό αεροσκάφος έριξε κατά λάθος αεροπορική βόμβα πάνω από την πόλη. Την ίδια ώρα στην αμερικανική αεροπορική βάση Ράμσταϊν στη Γερμανία το ΝΑΤΟ και υπουργοί Άμυνας από σχεδόν 50 χώρες συζητούν τη συνέχιση της στρατιωτικής στήριξης της Ουκρανίας από τη Δύση. Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρίσκονται οι πιέσεις προς τη Γερμανία να παραδώσει άρματα μάχης Leopard στο Κίεβο καθώς οι ουκρανικές δυνάμεις ετοιμάζονται για αντεπίθεση.

«Χρειαζόμαστε πολλά δυτικά όπλα, χρειαζόμαστε περισσότερα βρετανικά τανκς Challenger, περισσότερα γερμανικά Leopard. Τα χρειαζόμαστε τώρα, στην πραγματικότητα τα έχουμε ανάγκη από χθες επειδή είναι πιο ισχυρά όπλα», δήλωσε Ουκρανός στρατιώτης.

Πριν την έναρξη της συνάντησης ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, που χθες βρέθηκε στο Κίεβο, επανέλαβε πως σύσσωμη η Συμμαχία είναι υπέρ της ένταξης της Ουκρανίας όμως αυτό που προέχει είναι η νίκη της στον πόλεμο.