Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για την υπόθεση των υποκλοπών της News of the World. Σύμφωνα με έγγραφα που προσκόμισε στο δικαστήριο ο πρίγκιπας Χάρι, ο αδελφός του Γουίλιαμ φέρεται να έλαβε «πολύ μεγάλο ποσό», στο πλαίσιο κρυφής συμφωνίας που έκανε με τον όμιλο του μεγιστάνα Ρούπερτ Μέρντοχ για την υπόθεση των υποκλοπών της.

 Η συμφωνία φέρεται ότι έγινε μυστικά μεταξύ του Μπάκιγχαμ και του ομίλου News Group Newspapers (NGN) σύμφωνα με έγγραφα που παρουσιάστηκαν στο Ανώτατο Δικαστήριο . Ο όμιλος κατέβαλε το ποσό στον πρίγκιπα Γουίλιαμ το 2020.

 Η συμφωνία αποκαλύφθηκε σε δικαστική αίθουσα από τον πρίγκιπα Χάρι, που έκανε μήνυση στον εκδότη για παράνομη συλλογή πληροφοριών, ωστόσο ο όμιλος του Μέρντοχ υποστηρίζει ότι η αξίωση έχει παραγραφεί, καθώς έχει περάσει περισσότερος από τον προβλεπόμενο χρόνο.

 Η υπόθεση αφορά στη μία από τις τρεις καταγγελίες για παράνομη συλλογή πληροφοριών που έχει κάνει ο δούκας του Σάσεξ κατά εφημερίδων ταμπλόιντ. Οι άλλες δύο αφορούν στην Daily Mirror και την Daily Mail.

 Ο πρίγκιπας Χάρι υποστηρίζει ότι τα στοιχεία που προσκομίζει δείχνουν ότι ο ίδιος στοχοποιήθηκε από τη Sun, που ανήκει στον όμιλο Μέρντοχ.

 Εδώ και καιρό ήταν γνωστό ότι Γουίλιαμ και Χάρι είχαν πέσει θύματα τηλεφωνικών υποκλοπών, μετά και την καταδίκη του δημοσιογράφου για βασιλικά θέματα Κλάιβ Γκούντμαν για την υποκλοπή φωνητικών μηνυμάτων σε δίκη το 2007. Τότε η επιχείρηση του Μέρντοχ δήλωσε ότι ο Γκούντμαν λειτουργούσε μόνος του και ότι η εφημερίδα είχε παραπλανηθεί από έναν απατεώνα δημοσιογράφο.

 Εάν ο Χάρι καταφέρει να κερδίσει την ακρόαση εναντίον της εταιρείας του Μέρντοχ, τότε, θα μπορέσει να διεκδικήσει αποζημίωση πάνω από 200.000 λίρες, ενώ η δίκη, που αναμένεται ότι θα τραβήξει πάνω της τα φώτα της δημοσιότητας, έχει προγραμματιστεί για τον Ιανουάριο του 2024.