Μεγάλο «κρότο» προκάλεσε διεθνώς αποχώρηση του Τάκερ Κάρλσον, παρουσιαστή της βραδινής εκπομπής «Tucker Carlson Tonight», από το Fox News, μια από τις πιο προβεβλημένες μιντιακές φιγούρες της συντηρητικής Αμερικής.

Το σχόλιο Λαβρόφ


Μάλιστα, ώθησε ακόμη και τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ να τη σχολιάσει σήμερα κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα Ηνωμένα Έθνη, κάνοντας λόγο για «περίεργα νέα» γύρω από την έξοδο Κάρλσον από το κανάλι.

«Το Fox News Media και ο Τάκερ Κάρλσον συμφώνησαν να χωρίσουν τους δρόμους τους», ανέφερε χθες το Fox News σε μια λακωνική ανακοίνωση. «Τον ευχαριστούμε για τις υπηρεσίες του στο κανάλι ως παρουσιαστή και πριν από αυτό ως σύμβουλο», τόνισε η διοίκηση του τηλεοπτικού δικτύου.

«Βουτιά» στις μετοχές της Fox Corporation

Οι μετοχές της Fox Corporation υποχώρησαν σχεδόν 5% στη Γουόλ Στριτ στον απόηχο της ανακοίνωσης.

Παρουσιαστής του «Tucker Carlson Tonight» από το 2016, ο 53χρονος είχε γίνει μια από τις φωνές της συντηρητικής Αμερικής με τη μεγαλύτερη επιρροή. Πολλοί κατηγορούσαν τον Κάρλσον ότι προέβαλλε θεωρίες συνωμοσίας και διατύπωνε ρατσιστικές απόψεις.

Ο ίδιος εμφανίστηκε χαλαρός, τρώγοντας πίτσα, λέγοντας στους τηλεθεατές «τα λέμε τη Δευτέρα!» κατά τη διάρκεια της εκπομπής του την Παρασκευή, η οποία, όπως αποδείχθηκε, ήταν και η τελευταία του.

Φανατικός υποστηρικτής της οπλοκατοχής και πολέμιος της άμβλωσης

Πολέμιος της άμβλωσης, ένθερμος υπερασπιστής του δικαιώματος στην οπλοκατοχή, ο Κάρλσον δεν δίστασε ποτέ να εκθέσει τις απόψεις του σε μια τηλεοπτική εκπομπή που, σύμφωνα με την περιγραφή της στον ιστότοπό της, έλεγε πως ήταν «ορκισμένη εχθρός του ψεύδους».

Ο Τάκερ Κάρλσον «χρησίμευσε ως γέφυρα μεταξύ του Fox News και των πιο ακραίων περιθωρίων της συντηρητικής βάσης», τόνισε σήμερα η μη κυβερνητική οργάνωση Media Matters.

Παρά τις συχνές κατηγορίες εις βάρος του, είχε πάντοτε την απόλυτη στήριξη του Fox News... Μέχρι χθες.

Έκπληκτος και ο Τραμπ από την αποχώρηση του Τάκερ Κάρλσον -«Νομίζω ότι ήταν υπέροχος»

Το Fox News δεν ανακοίνωσε τον λόγο για την αποχώρηση του Κάρλσον. Ωστόσο, πριν από μία εβδομάδα, το βράδυ μετά τον διακανονισμό στον οποίο κατέληξε το τηλεοπτικό δίκτυο με την Dominion, ο Κάρλσον στην εκπομπή του αφιέρωσε τους συνηθισμένους μονολόγους του, μιλώντας για τους Δημοκρατικούς, οι οποίοι, όπως είπε ο ίδιος, υποκινούν τους νέους στη βία.

Την περίοδο της απαγγελίας του κατηγορητηρίου εις βάρος του Ντόναλντ Τραμπ, ο Κάρλσον μιλούσε για «πολιτική εκκαθάριση», λέγοντας σε μια εκπομπή: «Μάλλον δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να αποχωριστείτε το (τουφέκι εφόδου) AR-15».

Σε μια συνέντευξή του χθες το βράδυ στο Newsmax, ένα άλλο αγαπημένο κανάλι των Αμερικανών συντηρητικών, ο Τραμπ είπε ότι έμεινε «έκπληκτος» από την αποχώρηση του Κάρλσον από το Fox News. «Νομίζω ότι ο Τάκερ ήταν υπέροχος (...). Ήταν υπέροχος κατά τη γνώμη μου», είπε ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ.