Εντείνεται η ανησυχία για την υγεία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καθώς αργά το βράδυ της Τετάρτης κυκλοφόρησαν φήμες ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας υπέστη έμφραγμα του μυοκαρδίου και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο λίγες εβδομάδες πριν από τις κρίσιμες εκλογές για την επανεκλογή του.

Όπως είναι λογικό, τα τουρκικά ΜΜΕ δεν κάνουν ρεπορτάζ κι έτσι οι μόνες πληροφορίες έρχονται από τους συνεργάτες του Τούρκου προέδρου, όπως ο Φαχρετίν Αλτούν, με τη διεύθυνση επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας να χαρακτηρίζει «ανυπόστατες» τις φήμες με ανακοίνωσή της.

«Απορρίπτουμε κατηγορηματικά τέτοιες αβάσιμες φήμες όσον αφορά την υγεία του προέδρου Ρ. Τ. Ερντογάν. Ο πρόεδρος θα παρακολουθήσει αύριο μέσω βιντεοσύνδεσης τα εγκαίνια του πυρηνικού σταθμού στο Ακουγιού», σχολίασε ο διευθυντής επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας Φαχρετίν Αλτούν στο Twitter. «Καμία παραπληροφόρηση δεν μπορεί να αμφισβητήσει το γεγονός ότι ο τουρκικός λαός στέκεται στο πλευρό του ηγέτη του και ο Ρ. Τ. Ερντογάν και το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης ετοιμάζονται να νικήσουν στις εκλογές της 14ης Μαΐου», πρόσθεσε.

Το κέντρο αντιμετώπισης παραπληροφόρησης της διεύθυνσης επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας τόνισε ακόμη ότι οι ισχυρισμοί σε κάποιους λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι ο Ερντογάν «υπέστη καρδιακή προσβολή και νοσηλεύτηκε σε νοσοκομείο» δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια.

Από την πλευρά του ο Τούρκος αντιπρόεδρος, Φουάτ Οκτάι, διέψευσε επίσης τα περί εμφράγματος του Ερντογάν. Είπε ότι το χθεσινό επεισόδιο οφείλεται σε κάποιο «ελαφρύ κρυολόγημα» και ότι αύριο ο Τούρκος πρόεδρος θα εμφανιστεί διαδικτυακά στο Ακουγιού.

«Ο πρόεδρός μας είναι πολύ καλά στην υγεία του. Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία. Είχε ένα ελαφρύ κρυολόγημα», σχολίασε ο Οκτάι.

Τσελίκ: «Ανήθικες ψευδές ειδήσεις» για την υγεία του Ερντογάν

Στο ίδιο μήκος ήταν και οι δηλώσεις που έκανε ο εκπρόσωπος του κόμματος του Ερντογάν, Ομέρ Τσελίκ, καθώς είπε ότι δημοσιεύονται «ανήθικες ψευδείς ειδήσεις» από κάποια ξένα ΜΜΕ για την υγεία του Τούρκου προέδρου. «Ο πρόεδρός μας είναι στο καθήκον. Ύστερα από μια μικρή ανάπαυση θα συνεχίσει το πρόγραμμά του με τον ίδιο τρόπο», ανέφερε ο Τσελίκ στο Twitter και ευχαρίστησε όσους έστειλαν ευχές για ταχεία ανάρρωση στον Ερντογάν απ’ όλο τον κόσμο.