Ο πρίγκιπας Χάρι πρόκειται να ταξιδέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο σε περίπου μία εβδομάδα για τη στέψη του πατέρα του, βασιλιά Καρόλου. Ο ίδιος αποδέχτηκε την πρόσκληση και θα ταξιδέψει χωρίς κανένα μέλος της οικογένειάς του. Πριν από λίγες μέρες έγινε γνωστό ότι ο ίδιος θα καθίσει 10 σειρές πίσω από τους συγγενείς του, καθώς δεν ανήκει στα ανώτερα μέλη της οικογένειας. Νέα δημοσιεύματα που επικαλούνται πηγές από το παλάτι μεταδίδουν ότι ο ίδιος ο Χάρι δεν έχει ιδέα πού θα καθίσει κατά τη διάρκεια της ιστορικής τελετής στο Αβαείο του Γουέστμινστερ.
Ο Χάρι, ο οποίος αποκάλυψε την προβληματική του σχέση με τη βασιλική οικογένεια στο αμφιλεγόμενο ντοκιμαντέρ του Netflix και την αυτοβιογραφία του «Spare», θα βρεθεί στην τελετή, αλλά δεν θα καθίσει δίπλα σε άλλα μέλη της οικογένειας, όπως ο αδελφός του Γουίλιαμ και η νύφη του Κέιτ. Ο Χάρι στο ντοκιμαντέρ επέκρινε τον τρόπο που τους μεγάλωσε ο Κάρολος, είπε ότι είχε προβληματικές σχέσεις με την Κέιτ και τη Μέγκαν και κατηγόρησε τον αδελφό του Γουίλιαμ ότι του επιτέθηκε σωματικά στο βιβλίο του που κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο.

Πού θα καθίσει

Σύμφωνα με αναφορές, η θέση που θα καθόταν ο πρίγκιπας Χάρι στο ιστορικό γεγονός έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην απόφασή του για το αν θα παρευρεθεί ή όχι. Ωστόσο, μια πηγή είπε στο Page Six ότι ο πρίγκιπας δεν έχει ακόμη ενημερωθεί πού θα καθίσει. Και πρόσθεσε: «Ο Χάρι θα εμφανιστεί για να στηρίξει τον μπαμπά του. Το μόνο που ξέρω είναι ότι είναι δύσκολο να ζητήσεις περισσότερα γι’ αυτόν… δεν έχει άλλου είδους ατζέντα από το να έρχεται και να φεύγει». Εν τω μεταξύ, ένας άλλος πρόσθεσε: «Ο Χάρι δεν άκουσε τίποτε από τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ για τα καθίσματα. Ως επί το πλείστον, νομίζω ότι όλες οι πλευρές θα επικεντρωθούν στο να κάνουν τη μέρα όσο το δυνατόν πιο ξεχωριστή για τον βασιλιά».

Πού δεν θα παρευρεθεί

Οι συγκεκριμένες αποκαλύψεις έρχονται λίγες μέρες αφότου έγινε γνωστό ότι ο Χάρι θα παραλείψει τη συναυλία του King’s Coronation για να πετάξει πίσω στην πατρίδα του στις ΗΠΑ, λίγες ώρες μετά τη στέψη. Είπε στον πατέρα του ότι δεν θα μείνει για το Σαββατοκύριακο των εορτασμών μετά την ιστορική τελετή στις 6 Μαΐου. Αντί να παρακολουθήσει τη συναυλία της 7ης Μαΐου στο Κάστρο του Ουίνδσορ, ο Χάρι θα βιαστεί να βρεθεί με την οικογένειά του στην Καλιφόρνια και να γιορτάσει καθυστερημένα τα τέταρτα γενέθλια του γιου του Άρτσι, σύμφωνα με πηγές.
Μια βασιλική πηγή αποκάλυψε: «Ύστερα από τόσα πέρα-δώθε, ο Χάρι είπε ότι θα επέστρεφε για τη στέψη του βασιλιά, αλλά θα ήταν μόνο μια φευγαλέα επίσκεψη. Στους διοργανωτές είπαν ότι ο Χάρι δεν θα παρευρεθεί στη συναυλία με την υπόλοιπη βασιλική οικογένεια, κάτι που είναι μεγάλη ντροπή, καθώς θα είναι ένα τόσο θεαματικό γεγονός». Εν τω μεταξύ, νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ο Χάρι και η Μέγκαν εθεάθησαν μαζί για πρώτη φορά από τότε που ανακοινώθηκαν τα σχέδιά τους για τη στέψη.