Με τον χρόνο να μετρά αντίστροφα για τις εκλογές στην Τουρκία, το πολιτικό θερμόμετρο έχει «χτυπήσει κόκκινο». Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου καταγγέλλει πως ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προσέλαβε χάκερς για να φτιάξουν ψεύτικα βίντεο και ηχητικά με στόχο τον ίδιο.

Ο ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) υποστηρίζει μάλιστα ότι αυτή η προπαγανδιστική εκστρατεία σε βάρος του θα διαρκέσει 10 ημέρες. Η αναφορά του γίνεται με στόχο την κάλπη της 14ης Μαΐου, με τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου να εξαπολύει μύδρους κατά του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κάνοντας tweet, στο οποίο αναφέρεται στον Φαχρετίν Αλτούν, τον υπεύθυνο επικοινωνίας του προέδρου της Τουρκίας.

«Ο κόσμος του σκοτεινού ιστού με τον οποίο προσπαθείτε να αντιμετωπίσετε θα πέσει στα χέρια ξένων μυστικών υπηρεσιών. Το να παίζετε Cambridge Analytica είναι πέρα από τις δυνατότητές σας, παιδιά. Αυτή είναι η τελική μου προειδοποίηση!» αναφέρει ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, σε ανάρτησή του στο Twitter.

Υπενθυμίζεται ότι σε ομιλία του στις 29 Απριλίου, ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου είχε αναφέρει πως η προεδρία Ερντογάν γνωρίζει να κάνει «τις πιο βρώμικες δουλειές» που θα ξεκινήσουν να λαμβάνουν χώρα «10 ημέρες πριν από τις εκλογές».

Η εκστρατεία 10 ημερών κατά του Κιλιτσντάρογλου

Ο δημοσιογράφος Μουράτ Γετκίν επικαλείται πηγές του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) και υποστηρίζει ότι ο Ερντογάν ετοιμάζει διαδικτυακά πλήγματα σε βάρος του Κιλιτσντάρογλου από τις 3 ή 4 Μαΐου. Οι πληροφορίες για την «εκστρατεία 10 ημερών» που έφτασαν στα κεντρικά του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, σύμφωνα πάντα με τον δημοσιογράφο, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χρησιμοποίησε τεχνολογία «deep fake» και τακτικές τύπου «Cambridge Analytica» για να παράξει fake video και ηχητικά, με στόχο να υποβαθμίσει την εκστρατεία του Κιλιτσντάρογλου.

Όπως αναφέρει ο δημοσιογράφος Μουράτ Γετκίν, «προετοιμάστηκε μια εκστρατεία για τον αποκλεισμό κρίσιμων και αντιπολιτευτικών ιστότοπων μέσω επιθέσεων DDoS κατά της αντιπολίτευσης και την ανάδειξη των φιλοκυβερνητικών».

Επίσης, πως για χάρη αυτής της εκστρατείας, η πλευρά Ερντογάν  - σύμφωνα με τον δημοσιογράφο - προσέλαβε χάκερ από το εξωτερικό, μερικοί εκ των οποίων είναι και ειδήμονες του σκοτεινού διαδικτύου. Τα ψευδή βίντεο και ηχητικά θα έδειχναν δήθεν συναντήσεις του Κμεάλ Κιλιτσντάρογλου με ανθρώπους που θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για να τον «κάψει» ή για να επικαλεστεί πράγματα τα οποία θεωρητικά ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου θα είχε πει κατά το ταξίδι του υποψηφίου της αντιπολίτευσης στην Αμερική πέρυσι, τα οποία και θα αποστέλλονταν σε στοχευμένους χρήστες του διαδικτύου.

«Με τη μέθοδο της τεχνητής νοημοσύνης, στόχος είναι να αποτρέψουν τους ψηφοφόρους της αντιπολίτευσης από το να πάνε στις κάλπες και να ψηφίσουν τον υποψήφιο της Εθνικής Συμμαχίας (σ.σ. με υποψήφιο τον Κιλιτσντάρογλου), ακόμη και αν δεν ψηφίσουν τη Λαϊκή Συμμαχία (σ.σ. με υποψήφιο τον Ερντογάν)», σημείωσε ο Γετκίν.