Την εξάρθρωση ενός ουκρανικού «τρομοκρατικού» δικτύου στην προσαρτημένη Κριμαία ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες ασφαλείας (FSB) της Ρωσίας την Τετάρτη 3/05, την ώρα που έχουν αυξηθεί οι επιθέσεις και οι πράξεις «δολιοφθοράς», λίγες ημέρες πριν από τους στρατιωτικούς εορτασμούς της 9ης Μαΐου.

Στην ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας αναφέρει τη σύλληψη επτά ατόμων που συνδέονται με την ουκρανική υπηρεσία πληροφοριών, όπως μετέδωσε το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS.

Σύμφωνα με την FSB, απετράπησαν επιθέσεις εναντίον του υποστηριζόμενου από τη Ρωσία κυβερνήτη της Κριμαίας Σεργκέι Αξιόνοφ, και άλλων αξιωματούχων.

Στην ανακοίνωση της υπηρεσίας προστίθεται ότι κατασχέθηκαν εκρηκτικά όμοια με εκείνα που χρησιμοποιηθήκαν σε επιθέσεις με στόχο σιδηροδρομικές γραμμές τον Φεβρουάριο.

Όπως ανέφερε ο ίδιος ο Αξιόνοφ σε ανακοίνωσή του, το δίκτυο αυτό βρίσκεται πίσω και από τα δύο καταγγελλόμενα περιστατικά.

Χωρίς να προσκομίσει αποδεικτικά στοιχεία, ο Αξιόνοφ είπε ότι δεν υπάρχει αμφιβολία πως από πίσω βρίσκεται η ουκρανική κυβέρνηση.

Υπενθυμίζεται ότι η Ρωσία προσάρτησε την Κριμαία από την Ουκρανία το 2014 και τη χρησιμοποίησε ως μια από τις βάσεις της για να εισβάλλει στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022.

*Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ