Ρώσος κοινοβουλευτικός δήλωσε σήμερα (17/07) πως η Μόσχα δεν πρέπει να ανανεώσει τη συμφωνία που επιτρέπει την εξαγωγή ουκρανικών σιτηρών μέσω της Μαύρης Θάλασσας μετά την επίθεση στη γέφυρα που συνδέει τη νότια Ρωσία με τη χερσόνησο της Κριμαίας.

Υπενθυμίζεται ότι ένα ζευγάρι σκοτώθηκε και η κόρη του τραυματίστηκε σοβαρά μετά από εκρήξεις στη γέφυρα και ενώ οι τοπικοί αξιωματούχοι έκαναν λόγο για κατάσταση «έκτακτης ανάγκης».  Οι πληροφορίες για το συμβάν είναι ακόμη συγκεχυμένες, ωστόσο ρώσοι πολιτικοί έσπευσαν να επιρρίψουν την ευθύνη στο Κίεβο. Ο Σεργκέι Μιρόνοφ, ηγέτης του κόμματος «Δίκαιη Ρωσία», τόνισε πως η Μόσχα πρέπει να ανταποδώσει τη νέα επίθεση στη γέφυρα καταστρέφοντας ουκρανικές υποδομές.

«Αυτό χρειάζεται να κάνουμε, όχι να συζητάμε τη συμφωνία για τα σιτηρά που βοηθά τα αφεντικά του Κιέβου και τους προϊσταμένους τους στη Δύση να γεμίζουν τις τσέπες τους. Δεν μπορεί να υπάρξει συμφωνία για τα σιτηρά έπειτα από τη νέα τρομοκρατική επίθεση», ανέφερε μέσω Telegram.

Κανένα σχόλιο

Το Κρεμλίνο δεν έχει κάνει ακόμη κανένα σχόλιο δημόσια ούτε για την επίθεση στη γέφυρα, ούτε για τη συμφωνία που κλείστηκε το καλοκαίρι του 2022 ανάμεσα στη Ρωσία και την Ουκρανία με μεσολάβηση της Τουρκίας και του ΟΗΕ.