«Προχώρα, προχώρα/ με ελπίδα στην καρδιά σου/ και ποτέ δεν θα βαδίζεις μόνος...», είναι μερικοί από τους στίχους από το γνωστό τραγούδι-ύμνο της ποδοσφαιρικής ομάδας Λίβερπουλ «You'll Never Walk Alone», το οποίο θα ακουστεί, μεταξύ πολλών άλλων, από τις φωνές του διεθνούς φήμης Ιταλού τενόρου Andrea Bocelli και του Ουαλού βαρύτονου Sir Bryn Terfel, την Κυριακή 7 Μαΐου, στο Κάστρο του Ουίνδσορ, όπου θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη συναυλία για τη στέψη του βασιλιά Καρόλου Γ'.

Ο ίδιος ο Κάρολος ζήτησε το συγκεκριμένο τραγούδι από τον Andrea Bocelli, όταν του απήθυνε την πρόκληση να συμμετάσχει στους λαμπρούς εορτασμούς της επίσημης ενθρόνισής του.


«Είμαι ευγνώμων γι’ αυτό το τελευταίο ανεκτίμητης αξίας προνόμιο που μου προφέρεται να δανείσω τη φωνή μου στο σάουντρακ μιας εκδήλωσης που μέλλει να είναι ιστορική στιγμή. Τραγούδησα για την Αυτού Μεγαλειότητα βασίλισσα Ελισάβετ Β' πολλές φορές στο παρελθόν και είναι μεγάλη τιμή που με καλούν να παραστώ για τη στέψη του βασιλιά Καρόλου Γ', μια μέρα που περιμένει με μεγάλο ενθουσιασμό όλος ο κόσμος», εξομολογήθηκε ο διάσημος ερμηνευτής και πρόσθεσε: «Η χαρά μου γίνεται ακόμα μεγαλύτερη εξαιτίας των εξαιρετικών καλλιτεχνών που θα περπατήσουν στην ίδια σκηνή, αλλά και της ευκαιρίας να ερμηνεύσω το εμβληματικό «You'll Never Walk Alone» με τον αγαπημένο μου φίλο τον βαρύτονο Sir Bryn Terfel. Αυτό το ενωτικό κομμάτι είναι ικανό να ζεστάνει τις καρδιές του μεγάλου πλήθους, αποτελεί μια δήλωση αγάπης και κοινής αλληλεγγύης. Είναι ένα κομμάτι με μια ξεχωριστή δύναμη που ξυπνά αναμνήσεις που σου ζεσταίνουν την καρδιά», είπε χαρακτηριστικά ο Andrea Bocelli.

Υπενθυμίζεται πως ο Andrea Bocelli, ο οποίος θα βρεθεί το καλοκαίρι στην Ελλάδα, προκειμένου να δώσει μια συναυλία στις 18 Ιουλίου στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας, είχε δώσει το καλλιτεχνικό «παρών» και στους περσινούς, λαμπρούς εορτασμούς για τα 70 χρόνια της βασίλισσας Ελισάβετ στον βρετανικό θρόνο, ενθουσιάζοντας το κοινό με την εμφάνισή του.


Ποιοι άλλοι σταρ θα συμμετάσχουν στη συναυλία

Στη συναυλία που θα δοθεί στο πλαίσιο της στέψης του βασιλιά Καρόλου θα τραγουδήσουν ο Lionel Richie και η Katy Perry, οι οποίοι διατηρούν στενούς δεσμούς με τον βασιλιά Κάρολο Γ', καθώς έχουν ξανασυναντηθεί κατά το παρελθόν μαζί του και έχουν συμμετάσχει σε διάφορες φιλανθρωπικές εκδηλώσεις του. Και οι δύο δηλώνουν ενθουσιασμένοι με την πρόσκληση.

Η αμερικανική συμμετοχή συμπληρώνεται με την τραγουδίστρια του γνωστού συγκροτήματος Pusscat Dolls, Nicole Scherzinger.

Από τη βρετανική μουσική σκηνή το δυναμικό «παρών» θα δώσουν το δημοφιλές συγκρότημα των Take That, στην πρώτη κοινή εμφάνιση των μελών του ύστερα από τέσσερα χρόνια, η τραγουδίστρια-ηθοποιός Paloma Faith, ο βετεράνος κιθαρίστας-τραγουδοποιός-τραγουδιστής Steve Winwood, ο οποίος δηλώνει «ισόβιος υπέρμαχος της μοναρχίας», αλλά και ο Olly Murs, που έγινε γνωστός μέσα από το τηλεοπτικό X- Factor.

Τη διεθνή μουσική σκηνή θα εκπροσωπήσει η Νιγηριανή τραγουδίστρια Tiwa Savage, αλλά και μια πολυμελής, μεικτή χορωδία, η οποία θα αποτελείται από άτομα διαφορετικής εθνικής και κοινωνικής προέλευσης, πρόσφυγες αλλά και μέλη της LGBTQ+ κοινότητας.

Επιπλέον, τη δική τους λαμπερή πινελιά στο σόου αναμένεται να βάλουν οι διάσημοι ηθοποιοί Τομ Κρουζ και Τζόαν Κόλινς, οι οποίοι θα συμμετάσχουν στην παρουσίαση κάποιων μαγνητοσκοπημένων σκετς σχετικά με τον νέο βασιλιά.

Παράλληλα θα παρουσιαστούν αποσπάσματα από θεατρικά έργα του Σαίξπηρ και θα αναβιώσουν σκηνές από το κλασικό μιούζικαλ « West Side Story».

*Πληροφορίες: protothema.gr