Τα Regalia, τα οποία είδαμε κατά την εντυπωσιακή τελετή στέψης του βασιλιά Καρόλου, αδιαμφισβήτητα έκλεψαν τις εντυπώσεις. Πρόκειται για το δαχτυλίδι του μονάρχη της Βρετανίας και τα δύο στέμματα, που είναι φορτωμένα με πολύτιμους λίθους.

Την πιο ενδιαφέρουσα ιστορία έχουν τα διαμάντια Cullinan. Το αρχικό, ακατέργαστο διαμάντι Cullinan εξορύχθηκε στη Ν. Αφρική. Ήταν 3.106 και είχε το μέγεθος ανθρώπινης καρδιάς. Το διαμάντι Cullinan δόθηκε στον βασιλιά Εδουάρδου Ζ’ της Αγγλίας, ως δώρο για τα γενέθλιά του. Ο βασιλιάς της Βρετανίας ανησυχούσε πως στη διαδρομή θα έκλεβαν το διαμάντι και έτσι στήθηκε μια ολόκληρη επιχείρηση για την ασφαλή μεταφορά του διαμαντιού στην Αγγλία. Μάλιστα, είχε βάλει να φυλάνε αστυνομικοί ένα ατμόπλοιο την ώρα που το αληθινό διαμάντι ταξίδευε προς Αγγλία σε ένα κουτί ταχυδρομείου.

Ο Εδουάρδος εμπιστεύτηκε το Cullinan σε έναν φημισμένο κοσμηματοποιό που το μελέτησε έξι μήνες πριν το κόψει. Το Cullinan, βάρους 530,4 καρατιών, είναι το μεγαλύτερο διαφανές διαμάντι στον κόσμο.

Το διαμάντι Cullinan στολίζει το αυτοκρατορικό στέμμα, ενώ μικρότερα διαμάντια τοποθετήθηκαν στο στέμμα της Καμίλα. Από το στέμμα της Καμίλα έχει αφαιρεθεί το ανυπολόγιστης αξίας ινδικό διαμάντι ΚΟΗ-Ι-NOOR. Ο θρύλος που συνοδεύει το διαμάντι ΚΟΗ-Ι-NOOR λέει πως μεγάλα κακά θα βρουν τον άνδρα που θα επιχειρήσει να το φορέσει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα φημισμένα διαμάντια του στέμματος είναι αντικείμενο διεκδίκησης από την Ινδία, το Πακιστάν και τη Ν. Αφρική.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο