Λίγες ώρες απέμειναν για την επίσημη τελετή στέψης του βασιλιά Καρόλου στη Βρετανία.

Ο μικρός πρίγκιπας Τζορτζ «πετάει» από τη χαρά του, όπως δηλώνει η μητέρα του Κέιτ Μίντλετον, καθώς είναι ενθουσιασμένος για τον ιστορικό ρόλο που θα έχει στην αυριανή τελετή στέψης του παππού του, βασιλιά Καρόλου.

O πρίγκιπας Τζορτζ θα είναι ένα από τα τέσσερα παιδιά που θα έχουν τον ρόλο του «Page of Honor» και μάλιστα θα είναι επικεφαλής της ομάδας. Αυτό σημαίνει ότι τα αγόρια που θα λάβουν μέρος στο τελετουργικό θα μεταφέρουν τις βασιλικές ρόμπες του ζευγαριού -του βασιλιά Καρόλου και της βασίλισσας Καμίλα- στο Αβαείο του Ουεστμίνστερ. Όλα τα παιδιά ανήκουν στην οικογένεια του Καρόλου και της Καμίλα και στο στενό φιλικό περιβάλλον.

Εγγονοί της Καμίλα τα άλλα τρία αγόρια

Ο εννιάχρονος πρίγκιπας είναι το πιο αναγνωρίσιμο και νεότερο σε ηλικία αγόρι που θα λάβει μέρος στη στέψη του βασιλιά Καρόλου και της βασίλισσας Καμίλα, η οποία πήρε τελικά και επίσημα τον τιμητικό αυτόν τίτλο (από «βασιλική σύζυγος»), όπως αναφέρεται στην επίσημη πρόσκληση που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Σε αυτό το ιστορικό γεγονός για τη βρετανική βασιλική οικογένεια της Αγγλίας, ο εννιάχρονος Τζορτζ θα έχει το ρόλο «page of honour» που θεωρείται μια ιστορική τελετουργική θέση και πλέον χρησιμοποιείται μόνο σε επίσημες κρατικές περιστάσεις, όπως σχολιάζει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail».

Τα υπόλοιπα αγόρια που θα βρεθούν στη στέψη ως «pages» προέρχονται από την οικογένεια της Καμίλα. Πρόκειται για τους 13χρονους εγγονούς της, Γκας και Λούις Λόπες, 13 ετών, και τον 12χρονο Φρέντι Πάρκερ Μπόουλς.

Οι γονείς του μικρού Τζορτζ, πρίγκιπα της Ουαλίας, Γουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον, αισθάνονται ιδιαίτερα συγκινημένοι που ο βασιλιάς Κάρολος εξέφρασε την επιθυμία να είναι ο εγγονός του αυτός που θα αναλάβει έναν τόσο σημαντικό ρόλο στη στέψη του. Οι ίδιοι πάντως είχαν κάποιους ενδοιασμούς.

Οι γονείς του ήθελαν πρώτα να βεβαιωθούν ότι ο εννιάχρονος Τζορτζ θα αισθανόταν άνετα στον δημόσιο έλεγχο που συνεπάγεται αυτός ο ρόλος.

Ύστερα από συζητήσεις με τον πρίγκιπα Τζορτζ, ο οποίος είναι δεύτερος στη σειρά διαδοχής μετά τον πατέρα του, Γουίλιαμ, ο νεαρός και οι γονείς του δέχτηκαν να αναλάβει αυτόν τον σημαντικό ρόλο.

Ενώ ο πρίγκιπας Τζορτζ θα έχει επίσημο ρόλο στη στέψη του παππού του, δεν θα συμβεί το ίδιο με τα αδέλφια του Σάρλοτ και Λούις. Η οκτάχρονη Σάρλοτ δεν μπορεί να εμφανιστεί επειδή είναι κορίτσι και ο Λούις επειδή είναι πολύ μικρός σε ηλικία (πέντε ετών).
Πηγή: protothema.gr