Το Trooping the Color είναι κυρίως μια στρατιωτική παρέλαση, αλλά τα τελευταία χρόνια θυμίζει και πασαρέλα... Στον εορτασμό για τα πρώτα επίσημα γενέθλια του βασιλιά Καρόλου ως μονάρχη, η πριγκίπισσα της ΟυαλίαςΚέιτ Μίντλετονξεχώρισε με το διπλωματικό πράσινο σμαραγδένιο φόρεμά της Andrew Gn με τα κουμπιά - κοσμήματα που μαγνήτισε τα φλας. Αλλά εκτός από την Κέιτ, υπήρχαν κι άλλες εμφανίσεις προσέλκυσαν το ενδιαφέρον του κόσμου…

Το sailor dress της πριγκίπισσας Σαρλότ

Τα ναυτικά ρούχα είναι μια μακρά βασιλική παράδοση για τα μικρά αγόρια που ξεκίνησε από τη βασίλισσα Βικτώρια, η οποία παρήγγειλε κάποτε ένα navy κοστούμι για τον μεγαλύτερο γιο της, τον πρίγκιπα Εδουάρδο. O νεαρός πρίγκιπας πόζαρε σε πορτρέτο φορώντα το navy κοστούμι του, δημιουργώντας μια τάση μεταξύ των ανώτερων τάξεων που άρχισαν να ντύνουν τους γιους τους με navy look, ένα έθιμο που συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

Αυτό σπάνια συμβαίνει στα κορίτσια των βασιλικών οικογενειών, ωστόσο η πριγκίπισσα Σάρλοτ έκανε τη διαφορά φορώντας ένα sailor dress, αφήνοντας για λίγο στην άκρη τα φλοράλ φορεματάκια που φοράει συνήθως.

Η διαφορετική εμφάνιση της πριγκίπισσας έδεσε άψογα με την στρατιωτική διάθεση της περίστασης και σίγουρα αυτό θα είναι ένα look που θα δούμε αρκετά στο μέλλον.

Μάλιστα, όπως επισημαίνουν οι fashion experts, αυτό είναι ένα φόρεμα που θα μπορούσαμε άνετα να δούμε στην πασαρέλα του οίκου Miu Miu.

Το colonel couture της βασίλισσας Camilla

Η βασίλισσα Kαμίλα φόρεσε ένα έξυπνο υβριδικό φόρεμα που θύμιζε στρατιωτική στολή και γυναικείο φόρεμα για το πρώτο Trooping the Colour του συζύγου της.

Το κόκκινο μεταξωτό φόρεμά της, το οποίο δημιούργησε μια από τις αγαπημένες της μοδίστρες, η Fiona Clare, ενσωμάτωσε στοιχεία της τελετουργικής στολής της Φρουράς των Γρεναδιέρων, συμπεριλαμβανομένων επωμίδων που φέρουν τα διακριτικά για τον βαθμό του Συνταγματάρχη –ένας ρόλος που δόθηκε στην Αυτού Μεγαλειότητα τον Δεκέμβριο– και κεντημένο γιακά. Ολοκλήρωσε την εμφάνιση με ένα καπέλο Philip Treacy.

Ο πρίγκιπας Τζορτζ και ο πρίγκιπας Λούις με ασορτί σύνολα

Ο Τζορτζ και ο Λούις έκαναν μια σπάνια ασορτί εμφάνιση με μπλέιζερ, πουκάμισα και γραβάτες. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που τα αγόρια της βασιλικής οικογένειας εμφανίστηκαν με ταιριαστά ρούχα, φορώντας navy blazer με χρυσά κουμπιά, κόκκινες γραβάτες και λευκά πουκάμισα.

Τα δυο αγόρια ήταν απόλυτα συντονισμένα με το sailor dress της αδελφής τους Σάρλοτ.