Η Βρετανία ζει στον πυρετό της στέψης και όπως κάθε φορά που υπάρχει κάποιο γεγονός σχετικό με το παλάτι οι δημοσκοπήσεις για τα μέλη της βασιλικής οικογένειας είναι πάντα στο μενού.

Λίγο πριν από τη στέψη του Καρόλου ως νέου βασιλιά του Ηνωμένου Βασιλείου, οι Βρετανοί αποφάνθηκαν για το ποια μέλη της βασιλικής οικογένειας είναι τα αγαπημένα τους και ποια... λιγότερο αγαπητά.

 Σύμφωνα με το star, η νέα δημοσκόπηση της Ipsos έδειξε ότι ο νέος βασιλιάς που θα ανέβει αύριο, Σάββατο 6/5, στον βρετανικό θρόνο βρίσκεται σε καλή θέση σύμφωνα με το κοινό.

 Περίπου οι μισοί από τους ερωτηθέντες (49%) δήλωσαν ότι πιστεύουν πως ο Κάρολος κάνει καλή δουλειά ως βασιλιάς και βρίσκεται ελαφρώς πιο κάτω από το σημείο που βρέθηκε αμέσως μετά τον θάνατο της μητέρας του, της βασίλισσας Ελισάβετ Β'.

 Επίσης, μόνο το 1/5 των ερωτηθέντων υποστήριξαν ότι ο νέος μονάρχης είναι ο βασιλιάς που τους αρέσει περισσότερο.


 Το ένα τρίτο των ερωτηθέντων (32%) υποστηρίζει ότι ο βασιλιάς Κάρολος δεν κάνει ούτε καλή ούτε και κακή δουλειά, σε αντίθεση με το 9% που πιστεύει ότι η δουλειά του δεν είναι καλή. Αυτό είναι το χαμηλότερο ποσοστό που έχει καταγραφεί τους τελευταίους μήνες.

 Σε μια ξεχωριστή ψηφοφορία, σχεδόν τρεις στους πέντε (57%) είπαν ότι είναι ικανοποιημένοι με τον τρόπο που ο βασιλιάς Κάρολος κάνει τη δουλειά του ως μονάρχης, σε σχέση με το 15% που δηλώνει δυσαρέσκεια.

 Το ποσοστό ικανοποίησης για τον βασιλιά Κάρολο φτάνει το 57% και είναι μειωμένο κατά οκτώ ποσοστιαίες μονάδες σε σύγκριση με το αντίστοιχο ποσοστό όταν το κοινό ρωτήθηκε αν ήταν ικανοποιημένο με το πώς τα πήγαινε ως πρίγκιπας της Ουαλίας τον Μάιο του 2022.

 Για τον γιο του, πρίγκιπα Ουίλιαμ,  το 62% είναι ικανοποιημένο με την πορεία του ως ο νέος πρίγκιπας της Ουαλίας, σε σύγκριση με μόλις 10% που δήλωσαν δυσαρεστημένοι.

 Ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας, Ουίλιαμ και Κέιτ, είναι τα πιο αγαπητά μέλη της βασιλικής οικογένειας.

 Όταν ζητήθηκε από το κοινό να διαλέξουν τους δύο ή τρεις πιο αγαπημένους τους από τα μέλη της βασιλικής οικογένειας, οι δύο στους πέντε (38%) επέλεξαν την πριγκίπισσα Κέιτ.

Έπεται ο σύζυγός της Ουίλιαμ, ο οποίος έλαβε «ψήφο εμπιστοσύνης» από το 34% των ερωτηθέντων. 

 Στη μέση βρίσκεται η πριγκίπισσα Άννα, η οποία έχει το ένα τέταρτο (25%) των Βρετανών σταθερά στο πλευρό της και ο ίδιος ο βασιλιάς, ο οποίος είναι ο αγαπημένος βασιλιάς του ενός πέμπτου των Βρετανών (20%).

 Στον αντίποδα, σε χαμηλότερες θέσεις βρίσκεται το αμφιλεγόμενο ζευγάρι Χάρι και Μέγκαν. Ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ έλαβαν το 14% και το 10% αντίστοιχα.

 Στο τέλος της λίστας βρίσκονται ο δούκας του Εδιμβούργου, ο πρίγκιπας Εδουάρδος, ο οποίος έλαβε αναφορές από το 11% των ανθρώπων, και η βασιλική σύζυγος Καμίλα, που ψηφίστηκε μόνο από το 10% των Βρετανών.

 Ο πρίγκιπας Άντριου επιλέχθηκε μόλις από το 4% των ερωτηθέντων, με τον δούκα του Γιορκ να βρίσκεται στο τέλος της λίστας.

 Τέλος, λιγότερο από το 18% των Βρετανών δήλωσε ότι δεν τους αρέσει κανένα μέλος της βασιλικής οικογένειας.