Αδόκητη επίθεση από άντρα που δήλωσε αντιεμβολιαστής δέχθηκε ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας και επικεφαλής του κινήματος των Πέντε Αστέρων, Τζουζέπε Κόντε, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στη Μάσα της Τοσκάνης. Μάλιστα, συνοδεύτηκε από χαστούκι, αφού ο άντρας αρχικά υποκρίθηκε ότι ήθελε να του κάνει χειραψία, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ. 
 
Αμέσως μετά την επίθεση ο δράστης -ο οποίος ακινητοποιήθηκε από την Αστυνομία- τάχθηκε κατά των μέτρων που θεσπίστηκαν κατά τη διάρκεια της κατάστασης έκτακτης ανάγκης λόγω πανδημίας κοροναϊού.



Σχολιάζοντας το συμβάν, ο Τζουζέπε Κόντε τόνισε πως «η διαφωνία είναι θεμιτή, αλλά αυτή η βίαιη διαδήλωση είναι εκτός του δημοκρατικού πλαισίου». Και συνέχισε λέγοντας πως «όταν αναλαμβάνεις την ευθύνη της κυβέρνησης, παίρνεις δύσκολες αποφάσεις σε περιόδους μεγάλων δυσκολιών για ολόκληρη τη χώρα, όπως συνέβη κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Δεν μπορείς να τους ευχαριστείς όλους, παρά το γεγονός ότι εργάζεσαι για το καλό όλων. Ο κύριος που μου επιτέθηκε, ο οποίος είναι πεπεισμένος αντιεμβολιαστής, έδειξε με τη βίαιη χειρονομία του ότι αυτού του είδους η παρέκκλιση γίνεται από ανεύθυνους ανθρώπους. Αν είχαμε ακολουθήσει το παράδειγμά τους, σήμερα θα ήμασταν πιθανώς μια εντελώς κατεστραμμένη κοινότητα”.

Την άμεση καταδίκη της βίαιης επίθεσης, αλλά και τις συμπαράσταση και εγγύτητα προς τον πρώην Ιταλό πρωθυπουργό Κόντε εξέφρασαν μέχρι στιγμής η Ιταλίδα πρωθυπουργός, Τζόρτζια Μελόνι, ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Ματέο Σαλβίνι, και η ΓΓ του Δημοκρατικού Κόμματος, Έλι Σλάιν.