Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για τις εκλογές της 14ης Μαΐου στην Τουρκία.

Σε αυτό το πλαίσιο,  το προεκλογικό κλίμα έχει τεθεί εκτός ελέγχου, αφού, εκτός των «πυρών» που εξαπολύουν Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, τώρα ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί απειλεί κυριολεκτικά ότι θα σκοτώσει τα στελέχη της αντιπολίτευσης.

Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, ο σκληροπυρηνικός ακροδεξιός εταίρος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί, πολώνει ακραία το κλίμα πριν τις εκλογές, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι: «Οι σύμμαχοι του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου λένε πως θα καταργήσουν τη Διεύθυνση των θρησκευτικών υποθέσεων και πως θα πάρουν την πόλη Αφρίν. Όμως, ή θα καταδικαστούν σε ισόβια κάθειρξη ή θα δεχθούν σφαίρες στο σώμα τους!».

«Αφού μας έθαψε, και μας έθαψε, και πάλι μας έθαψε, τώρα όμως ξέφυγε, και είπε “στα σώματα τους από μια σφαίρα”. Αγαπημένοι!!! Έχει φύγει το μυαλό!!!» σχολίασε η πρόεδρος του Καλού Κόμματος, Μεράλ Ακσενέρ, της οποίας το πολιτικό γραφείο στην Κωνσταντινούπολη είχε δεχθεί επίθεση με πυροβολισμούς.

«Ενώθηκαν οι μαφιόζοι, κάτι μαχητές, οι μισθοφόροι της Sadat, “η συμμορία των 5” ( κατασκευαστές) και οι δολοφόνοι με “γουρονοδεσμούς” και απειλούν την Τουρκία. Εσύ, νέε, όλους αυτούς στον πρώτο γύρο των εκλογών θα τους θάψεις στη χωματερή της Ιστορίας και ο κ. Κεμάλ θα τους στείλει εκεί που πρέπει. Στο υπόσχομαι», σχολίασε ο από τη μεριά του ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Επιπροσθέτως, οι οπαδοί του Εκρέμ Ιμάμογλου στο Ερζερούμ δέχθηκαν επίθεση με πέτρες μόλις λίγες ώρες μετά τις εμπρηστικές δηλώσεις του Ντεβλέτ Μπαχτσελί. «Μας επιτέθηκαν οι Γκρίζοι Λύκοι και ακραίοι ισλαμιστές της HUDA PAR», εκτιμούν τα στελέχη του δημάρχου Κωνσταντινούπολης.

Ταυτόχρονα, ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού, έχει αναφερθεί σε «αμερικανοκίνητο πραξικόπημα» σε περίπτωση που η αντιπολίτευση κερδίσει τις εκλογές.