Ο Κιμ Γιονγκ Ουν εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η Ρωσία «θα επικρατήσει» στη μάχη της κατά των «ιμπεριαλιστών», εκτοξεύοντας «πυρά» κατά των ΗΠΑ ως αποτέλεσμα της δυτικής υποστήριξης στην Ουκρανία μετά την εισβολή των στρατευμάτων του Βλαντιμίρ Πούτιν στη χώρα. 

Στο συγχαρητήριο μήνυμά που προς τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν με αφορμή την «Ημέρα της Νίκης» - επέτειο της νίκης της ΕΣΣΔ επί της ναζιστικής Γερμανίας κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο – ο Κιμ Γιονγκ Ουν τόνισε ότι η Ρωσία «θα συντρίψει όλες τις προκλήσεις και τις απειλές εχθρικών δυνάμεων», σύμφωνα με όσα μετέδωσε το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Oι ευχές Κιμ στον Πούτιν

Θυμίζουμε ότι οι σχέσεις Βόρειας Κορέας - Ρωσίας έχουν γίνει περαιτέρω στενές, ειδικότερα μετά την υποστήριξη της πρώτης στην εισβολή της δεύτερης στην Ουκρανία και τη διακήρυξη αργότερα της προσάρτησης ουκρανικών εδαφών, που καταδίκασαν ως παράνομη τα περισσότερα μέλη του ΟΗΕ.

«Στέλνουμε θερμές ευχές σε εσάς, το ρωσικό στρατό και τον λαό της Ρωσίας για τον ιερό αγώνα τους υπέρ της διατήρησης της παγκόσμιας ειρήνης», ανεφέρε ο Κιμ Γιονγκ Ουν στην επιστολή του προς τον Πούτιν. Και πρόσθεσε ότι η Μόσχα έχει αναλάβει έναν «ιερό αγώνα για την πραγμάτωση της διεθνούς δικαιοσύνης» ενάντια στις «αυθαίρετες πρακτικές των ιμπεριαλιστών».

Παράλληλα, το καθεστώς του έχει κατ'επανάληψη απορρίψει τους ισχυρισμούς ότι παράσχει οπλισμό στον Πούτιν για τον πόλεμο έναντι της Ουκρανίας, ενώ σημειώνεται πως εξαιτίας του πυρηνικού και του πυραυλικού προγράμματος της Πιονγιάνγκ οι εξαγωγές βορειοκορεατικών όπλων απαγορεύονται βάσει ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ