Ένας κάμεραμαν του BBC φέρεται να αποκλείστηκε από τη στέψη του βασιλιά Καρόλου, αφού κατά τη διάρκεια των προβών ο μονάρχης της Βρετανίας τον εντόπισε να προσπαθεί να καταγράψει ένα από τα μυστικά μέρη της τελετής.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι o βασιλιάς Κάρολος είδε τον κάμεραμαν του BBC με την άκρη του ματιού του την Παρασκευή να κινηματογραφεί κρυφά πρόβα της στέψης. Στη συνέχεια επενέβη η ασφάλεια και τον απομάκρυνε. Σύμφωνα μάλιστα με την βρετανική εφημερίδα «Sun», τέθηκε σε διαθεσιμότητα όλο το Σαββατοκύριακο.

Ο άνδρας είχε απομακρυνθεί από το σημείο στο οποίο επρόκειτο να βρίσκεται σύμφωνα με τον επίσημο σχεδιασμό και εθεάθη να περιπλανιέται κοντά στην οθόνη με τα τέσσερα πάνελ, πίσω από την οποία γίνεται η στέψη, κρατώντας στα χέρια του το κινητό του τηλέφωνο.

Ο καμεραμάν του BBC προσπαθούσε να καταγράψει το πιο ευαίσθητο μέρος της τελετής στέψης του βασιλιά Καρόλου. Οι εργαζόμενοι στο Αββαείο του Γουέστμινστερ κοίταζαν αποσβολωμένοι, καθώς ο άνδρας βγήκε από τις εγκαταστάσεις, ενώ, στη συνέχεια, ο διευθυντής του BBC που βρισκόταν στο σημείο φέρεται να έσκισε επί τόπου τη διαπίστευση του κάμεραμαν.

«Ο Κάρολος εντόπισε τον εικονολήπτη να προσπαθεί να τον κινηματογραφήσει κατά τη διάρκεια της πρόβας της στέψης, στο πιο ευαίσθητο μέρος της τελετής. Ο εργαζόμενος του BBC έδειχνε επιθετικός, καθώς καραδοκούσε μπροστά στις οθόνες, κρατώντας το κινητό του. Δεν είχε καμία δουλειά να είναι εκεί. Είχε μια διαπιστευμένη θέση στο Αββαείο» αναφέρει μία πηγή στη «Sun», χαρακτηρίζοντας το συμβάν ως «ταπεινωτική» γκάφα για τον τηλεοπτικό σταθμό.

«Είναι πολύ παράτυπο για οποιονδήποτε δημοσιογράφο να εγκαταλείπει τη θέση του σε τέτοιες συνθήκες. Και είναι βαθύτατα ανησυχητικό να πιστεύουμε ότι θα προσπαθούσε να κινηματογραφήσει πολύτιμες στιγμές που απεκρύβησαν σκόπιμα από το κοινό», προσθέτει η πηγή.