Τραγωδία στη Φινλανδία και συγκεκριμένα στην πόλη Έσποου, που είναι κοντά στο Ελσίνκι, όταν κατέρρευσε πεζογέφυρα, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό πολλών παιδιών, όπως ανακοίνωσε η νοσοκομειακή Aρχή της φινλανδικής πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με την  υπηρεσία διασώσεων της περιοχής του Ελσίνκι, περίπου 27 άνθρωποι τραυματίστηκαν από την κατάρρευση της πεζογέφυρας, στην πλειονότητά τους ανήλικοι, ενώ ανάμεσά τους βρίσκονται και μαθητές επαγγελματικών σχολώνΠληροφορίες που μεταδίδουν φινλανδικά Mέσα αναφέρουν ότι 15 τραυματίες νοσηλεύονται.

Στο σημείο βρίσκονται σωστικά συνεργεία και αξιωματικοί της αστυνομίας. Οι διασώστες αναφέρουν ότι οι τραυματισμοί είναι διαφορετικού βαθμού. Οι περισσότεροι από τους τραυματίες έχουν υποστεί κατάγματα στα άκρα. 


Τι αναφέρει η αστυνομία

Άγνωστα παραμένουν μέχρι στιγμής τα αίτια της κατάρρευσης. Ανακοίνωση για την κατάρρευση της πεζογέφυρας εξέδωσε η αστυνομία, που αναφέρει ότι ορισμένοι πεζοί έπεσαν από ύψος μερικών μέτρων όταν η γέφυρα κατάρρευσε. Ήδη έχουν ξεκινήσει έρευνες.


Οι τραυματίες δέχονται ιατρική βοήθεια,
ενώ στο σημείο υπάρχουν συνεργεία διάσωσης, αστυνομικές μονάδες και ασθενοφόρα. Η αστυνομία διεξάγει τεχνική έρευνα στην περιοχή.