Τον γύρο των social media κάνουν βίντεο που δείχνουν μία «μπάλα φωτιάς» να εμφανίζεται στον ουρανό της Οκινάουα στην Ιαπωνία. Και όπως ήταν αναμενόμενο, δημιουργήθηκαν πολλές απορίες περί τίνος πρόκειται.

Η μυστηριώδης «μπάλα φωτιάς» έγινε ορατή το βράδυ της Τετάρτης (10/05) και ήταν πολλά τα βίντεο από το παράξενο φαινόμενο που αναρτήθηκαν στα social media. Το πύρινο αντικείμενο εθεάθη να διασχίζει τον ουρανό από διάφορες περιοχές της Ιαπωνίας, όπως το Νάγκο και το Ιτομάν.

«Τι είναι; Μετεωρίτης, πεφταστέρι ή πύραυλος;», διερωτήθηκε ένας χρήστης του Twitter, συμπληρώνοντας πως μοιάζει με «μπάλα φωτιάς». Φυσικά υπήρχαν και πολλοί, οι οποίοι είχαν και αυτοί τη δικιά τους θεωρία για το εντυπωσιακό συμβάν.

Δείτε βίντεο:

Το «μυστήριο», σύμφωνα με δημοσίευμα του Independent, προσπάθησαν να λύσουν αξιωματούχοι της Ιαπωνίας. Όπως είπαν, κατά πάσα πιθανότητα πρόκειται για συντρίμμια πυραύλου που εκτοξεύτηκε από την Κίνα.

«Λαμβάνοντας υπόψη τις πληροφορίες που είναι διαθέσιμες στο κοινό, πιστεύουμε ότι τα αντικείμενα που πέφτουν δεν είναι μπάλες φωτιάς από μετεωρίτες, αλλά συντρίμμια από πύραυλο», εξήγησε ο αξιωματούχος του Εθνικού Αστρονομικού Παρατηρητηρίου της Ιαπωνίας (NAOJ). «Είναι πιθανό ότι ήταν συντρίμμια από πύραυλο που εκτοξεύτηκε από την Κίνα τον Νοέμβριο», συμπλήρωσε.

Δείτε βίντεο:

Κινούνταν πολύ αργά για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα και οι ειδικοί απέκλεισαν γρήγορα το ενδεχόμενο να πρόκειται για μετεωρίτη. Παράλληλα, αξιωματούχος, μιλώντας στο AFP, απέκλεισε και την πιθανότητα να είναι διάττοντες αστέρες.