Στο επίσημο βασιλικό πορτρέτο ο 74χρονος βασιλιάς Κάρολος Γ' απαθανατίζεται στο πλευρό της συζύγου του Καμίλα, ενώ εκατέρωθέν τους ποζάρουν άλλα ανώτερα μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Ανάμεσά τους ξεχωρίζει η πριγκίπισσα Άννα, η 72χρονη αδελφή του βασιλιά Καρόλου, η οποία στέκεται στο πλευρό του, φορώντας τη στρατιωτική της στολή.

Η θέση της δεν είναι τυχαία, δήλωσε στη βρετανική DailyMail ο επαγγελματίας δημοσίων σχέσεων Richard Fitzwilliams, εξηγώντας ότι η εν λόγω επιλογή μαρτυρά πόσο πολύ ο Κάρολος εκτιμά την αδελφή του - που συχνά αποκαλείται «η πιο σκληρά εργαζόμενη royal».

«Ο βασιλιάς ξέρει πόσο δημοφιλής είναι η Άννα, οπότε δεν είναι τυχαίο ότι είναι δίπλα του. Δείχνει πόσο πολύ την εκτιμά και πόσο πολύ θα στηριχθεί σε αυτήν κατά τη διάρκεια της βασιλείας του. Ο κόσμος ξέρει ποια είναι και τη σέβεται, αυτό είναι πολύ σημαντικό», επισήμανε ο ειδικός.

Είναι γνωστό πως η πριγκίπισσα Άννα και ο βασιλιάς Κάρολος είναι πολύ στενά δεμένοι από την παιδική τους ηλικία.


Η στενή αδελφική σχέση της πριγκίπισσας Άννας και του βασιλιά Καρόλου Γ'

Ο Κάρολος και η Άννα γεννήθηκαν με διαφορά μόλις 21 μηνών, συνεπώς μεγάλωσαν απολαμβάνοντας ο ένας την παρέα του άλλου.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο πως η σχέση τους έχει συγκριθεί με εκείνη της βασίλισσας Ελισάβετ Β' με τη μικρότερη αδελφή της, πριγκίπισσα Μαργαρίτα.

Η πριγκίπισσα Άννα υπήρξε ανέκαθεν βασικός πυλώνας στη ζωή του βασιλιά Καρόλου, ενώ έμπιστες πηγές εκμυστηρεύονται πως τους τελευταίους μήνες, μετά τον θάνατο της μητέρας τους, οι δυο τους είναι πιο κοντά από ποτέ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Άννα πάντοτε επιδείκνυε σεβασμό στους διαφορετικούς τους ρόλους, αναγνωρίζοντας το πεπρωμένο του μεγαλύτερου αδελφού της ως διαδόχου του θρόνου.


Ποια είναι η πριγκίπισσα Άννα

Η πριγκίπισσα Άννα είναι μία από τις δημοφιλέστερές royals, καθώς πρόκειται για μία γυναίκα ιδιαίτερα «προσιτή», η οποία δεν αγαπά τα φώτα της δημοσιότητας.


Εργατική και συνεπής στα καθήκοντά της

Το 2017 ανακοινώθηκε πως η πριγκίπισσα Άννα ήταν το πιο πολυάσχολο μέλος της βασιλικής οικογένειας για το έτος, πραγματοποιώντας 455 εμφανίσεις σε εκδηλώσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο και 85 υποχρεώσεις στο εξωτερικό.

Μάλιστα, η πριγκίπισσα Άννα πραγματοποίησε περισσότερες υποχρεώσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο απ' ό,τι ο πατέρας της, ο δούκας και η δούκισσα του Κέιμπριτζ και ο πρίγκιπας Χάρι μαζί.


Το πλούσιο φιλανθρωπικό της έργο

Αυτό που πολλοί δεν γνωρίζουν είναι πως η πριγκίπισσα Άννα είναι αφιοσιωμένη φιλάνθρωπος εδώ και χρόνια.

Μάλιστα, το 1990, όταν ήταν 39 ετών, η ίδια προτάθηκε για το Νόμπελ Ειρήνης από τον πρόεδρο της Ζάμπια Κένεθ Καούντα για το έργο της ως πρόεδρος της φιλανθρωπικής οργάνωσης Save the Children.


Η αγωνιστική της καριέρα και οι Ολυμπιακοί

Όπως και η μητέρα της, έτσι και η πριγκίπισσα Άννα είναι άριστη ιππέας με πολύ επιτυχημένη καριέρα.

Το 1976 συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μόντρεαλ, όπου ίππευσε το άλογο της αείμνηστης βασίλισσας, Goodwill, ενώ πέντε χρόνια νωρίτερα είχε ψηφιστεί ως η αθλητική προσωπικότητα της χρονιάς από το BBC.

Ακόμα, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην επιτυχή διεκδίκηση του Λονδίνου για τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012, ως διευθύντρια της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου. Σήμερα είναι πρόεδρος της Βρετανικής Ολυμπιακής Ένωσης και μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.