Στο Αστυνομικό Τμήμα Αυλώνα μεταβαίνει η πρέσβειρα της Ελλάδας στην Αλβανία, Κωνσταντίνα Καμίτση, κατόπιν οδηγιών του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, προκειμένου να συναντήσει τον υποψήφιο δήμαρχο στον Δήμο Χειμάρρας με το ΚΕΑΔ, Διονύση-Φρέντι Μπελέρη, ο οποίος κρατείται εκεί.

Νωρίτερα, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το Υπουργείο Εξωτερικών, η Ελληνίδα πρέσβειρα είχε προβεί σε σχετικό διάβημα στο υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας. 

Επιπροσθέτως, η πρέσβειρα της Ελλάδας στην Αλβανία ενημέρωσε για την υπόθεση της σύλληψης του Φρέντι Μπελέρη τους πρέσβεις των κρατών-μελών της Ε.Ε. στην Αλβανία, κατά τη διάρκεια σημερινής συνάντησής τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πριν από λίγη ώρα οι αλβανικές Αρχές απήγγειλαν κατηγορίες σε βάρος του κ. Μπελέρη για απόπειρα εξαγοράς ψήφων ενόψει των εκλογών της Κυριακής. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να παραμείνει κρατούμενος από 48 έως 72 ώρες και να γίνουν οι εκλογές την Κυριακή με τον υποψήφιο δήμαρχο κρατούμενο.

Η ομογένεια καλεί τους ψηφοφόρους να μη φοβηθούν από τις τελευταίες εξελίξεις και να πάνε να ψηφίσουν στις εκλογές. Εκτός του υποψήφιου δημάρχου Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη, οι άλλοι δύο που είχαν συλληφθεί μαζί του έχουν αφεθεί ελεύθεροι.