Δημοσίευμα που τον ήθελε να στηρίζει τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου στον β' γύρο των προεδρικών εκλογών στην Τουρκία, αν σπάσει τους δεσμούς του με το HDP (κόμμα που υποστηρίζεται από τους Κούρδους και την Αριστερά), διέψευσε με δηλώσεις του ο Σινάν Ογάν, ο οποίος έθεσε παράλληλα τις προϋποθέσεις εκείνες που θα του επιτρέψουν να αποφασίσει ποιον θα υποστηρίξει τελικά. 

Τη θέση του Ογάν (συγκέντρωσε ποσοστό 5,20%) περί στήριξης στον Κιλιτσντάρογλου, αν τηρηθεί μια συγκεκριμένη οδηγία, είχε αποκαλύψει το περιοδικό «Der Spiegel», ωστόσο ο επικεφαλής της εθνικιστικής Προγονικής Συμμαχίας (ΑΤΑ) ξεκαθάρισε με ανάρτησή του στο Twitter: «Όχι, Der Spiegel, στη συνέντευξη που σας έδωσα δεν είπαμε κάτι διαφορετικό από τους γενικούς όρους που δώσαμε στον τουρκικό Τύπο. Πού το βρήκατε αυτό;».  

 Ποιον θα στηρίξει στον β' γύρο και οι όροι του 

Αναφορικά με τη στάση που θα κρατήσει στον β' γύρο, ο Ογκάν είπε πως «θα διαβουλευτούμε με τα πολιτικά κόμματα που απαρτίζουν τη Συμμαχία ΑΤΑ, τους εκπροσώπους τους που μας ψήφισαν και όσους υπέγραψαν και τελικά θα πάρουμε μια απόφαση».

 
«Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, εάν οι εκλογές φτάσουν στον δεύτερο γύρο, θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να έχουμε ένα ευεργετικό αποτέλεσμα για το έθνος και τη χώρα μας» συνέχισε. 

«Η στάση μας από την αρχή ήταν συγκεκριμένη, αυτές τις τελευταίες ημέρες, όμως, μας εμφάνισαν σαν να πρόκειται να μπούμε σε παζάρι. Αυτό που είπαμε ήταν ξεκάθαρο, έχουμε όρους όπως οι επιστροφές των αιτούντων άσυλο, η απαλλαγή από τις ανοησίες των επιτοκίων και του πληθωρισμού που είναι μια από τις αιτίες της οικονομικής κρίσης. Χωρίς αυτές τις προϋποθέσεις δεν μπορούμε να περάσουμε το δεύτερο στάδιο. Επιπλέον, η καταπολέμηση της τρομοκρατίας, ιδίως της FETO, του PKK και της Χεζμπολάχ, είναι μια από τις προτεραιότητές μας» πρόσθεσε ο Ογάν.